Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kifagyott pályák a mátraszentistváni Síparkban

2015.03.20. Sípark.hu

A sípályán is érződik a napfogyatkozás hatása. A jelenség kezdetekor - a mérőállomásaink szerint - több mint 4 fokot csökkent a hőmérséklet. A hétvégén előrehoztuk a nyitást egy órával, annak érdekében, hogy a hajnali fagyot követően, minél tovább lehessen kemény pályákon síelni.
Pénteken hajnalban -3 fok volt a Mátrában, a hóágyúzott sípályákon a hóréteg kifagyott. Éppen csak elkezdte sütni a nap a pályákat, máris érkezett a napfogyatkozás, melynek hatására ismét 0 fok közelébe került a hőmérséklet, ezért napközben is fagyos marad a hóréteg.

Ritka, hogy március második felében teljesen fehér, kifagyott sípályák vannak Magyarországon. 1600 méter összhosszúságban, három különböző nyomvonalban lehet még síelni. A leghosszabb, egy kilométeres pálya is működik. Az átlagos hóréteg 50-60 cm.

Ma reggel
Ma reggel
A hétvégén előrehoztuk a nyitást egy órával, annak érdekében, hogy a hajnali fagyot követően, minél tovább lehessen kemény pályákon síelni.

Nyitva tartás: 8:30-15:30-ig!
KOMMENTEK
foldesjimko | 2015.03.21. 09:33
Király!

Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.