Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel: szezonstart a tavalyi hóval

2015.10.20. Stánicz Balázs

Hol van már a tavalyi hó? Kitzbühelben! Az ottaniak egyszerűen elrakták a tavalyi havat, és most a napokban elővették, hogy október 24-én már síelhessünk. Ez nem áprilisi tréfa, Kitzbühelben valóban kezdődik a szezon.
Tavasszal sokan örültségnek tartották a kitzbüheliek akcióját, a havat hatalmas hódepókba tolták össze, végül lefedték egy speciális, hőnek, napfénynek és esőnek ellenálló anyaggal és vártak a csodára.

Szerencsétlenségükre az idei nyár az átlagnál jóval forróbb és naposabb volt, egyre csak csökkentek a felhalmozott hókupacok. Az elmúlt hetek télies időjárása megfelelő alkalmat adott a tavalyi hó kicsomagolására. A hétvégén esett friss hó még jobban hozzájárult a tökéletes alkalomhoz.

Kitzbühel Resterhöhe nevű része hagyományosan a síterep leghóbiztosabb területe, ahol a hétvégén már a szezon is megkezdődhet, várhatóan csak egy sípályán. A nyolcszemélyes Panorama kabinos és a sípályát kiszolgáló négyüléses Resterhöhe nyitja meg kapuit szombattól. Egyelőre október 24-26. közt tartanak nyitva, majd október 31-től folyamatos liftüzem várható. A télen leesett hó elspájzolása nem új keletű dolog, a gleccserek már régóta alkalmazzák. A 2000 méter alatti sípályák közt azonban ritkaság számba megy.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.