Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel: nyitás októberben tavalyi hóval

2016.09.12. Stánicz Balázs

Hol van már a tavalyi hó? Kitzbühelben! A lifttársaság eltette a tavalyi havat, amit gondosan letakart, az elmúlt hetekben pedig bejelentette, október 22-én nyitnak, mindezt 2000 méter alatt.
Ősszel kicsomagolják - fotó: TT
Ősszel kicsomagolják - fotó: TT
A kitzbüheli látképet egyelőre csendesen legelésző tehenek és túrázok uralják. A -még- zöld sípályákon furcsa fehér dombokba ütközik a tekintetünk. A speciális anyaggal letakart dombok alatt a tavalyi hó rejtőzik.
Kitzbüheli látkép a Resterhöhén - fotó: TT
Kitzbüheli látkép a Resterhöhén - fotó: TT
A helyiek először tavaly próbálták ki, milyen is náluk az ún "snowfarming", akkor elsősorban ennek köszönhetően tudtak megnyitni egy sípályát a síparadicsom Resterhöhe részén az ősz folyamán.

A korai szezonnyitás egyrészt hatalmas reklámértékkel bír, másrészt sok helyi és nemzetközi edzőcsapat használja ki a lehetőséget, és így készülnek fel a szezonra.

Ami tavaly működött miért ne működhetne idén is, és valóban a hó átvészelte a nyarat, bő másfél hónap múlva ratrakokkal terítik szét a sípályán. Tavaly az extrém forró nyár ellenére a 24 000 m3 hóból 20 000 m3 maradt meg, idén 25 000 m3-re bővítették a felhalmozott hó mennyiségét a Resterhöhén.
Hódomb a Walde lift mellett - fotó: Harald Angerer
Hódomb a Walde lift mellett - fotó: Harald Angerer
A Resterhöhe mellett a Waldelift hegyállomásánál 14 000 m3, völgyállomásánál 8000 m3, míg a Gaisbergen 3500 m3 és 1500 m3 havat raktároztak el. Resterhöhén október 22-én, a Walde lift mellett november 5-én tervezik a nyitást.

A snowfarming -azaz a tavalyi hó elraktározása, lefedése- a gleccsereken lassan tíz éves múltra tekint vissza, az alacsonyabb síterepek csak az utóbbi években próbálkoznak a módszerrel, úgy tűnik sikeresen.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.