Menü ≡

Komoly havazás kezdődött az Alpok déli oldalán

2016.02.07. | Szerző: Bata Attila
Kedvező változások indultak be az eddig eléggé hómentes Alpok déli oldalában. Az előre jelzett forgatókönyvnek megfelelően ma is havazik, helyenként 50-60 cm friss hó várható a dél-francia és az olasz hegyekben. A jó hír, hogy néhány nap múlva ismét havazás várható, hasonló mennyiséggel.
h i r d e t é s
A hét elején három hullámban jeleztünk előre havazást az Alpok déli régiójára, körülbelül egy méternyi friss hó mennyiségében. Az első hullám már szerdán megérkezett, akkor 10-30 cm havat kaptak a kopár hegyek. A második hullám jelenleg teríti be az olasz, a dél-francia és a szlovén hegyeket.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az Aosta-völgyben ma délutánig már 35-45 cm hó hullott, de a Dolomitokban is túl vannak a 30 centiméteren a magasabb régiókban.

Franciaországban leginkább a magyarok által is látogatott déli régió kapja a havat (Risoul, Isola és társai), de itt jutott más terepekre is a hóból..

VARS la Forêt Blanche


Val d'Isère
Szlovéniáig is eljutott a havat hozó front. Ma délután négyig 10 cm friss hó hullott Vogel síterepén.

A havazás holnapra befejeződik, de keddről szerdára ismét érkeznek a hófelhők délről, amelyek hasonló, körülbelül félméteres adagot hoznak újra. A havazás várhatóan érinti az osztrák síterepeket is, így Karintiában is nagyobb havazással kell számolni.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »