Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Közösségi gyűjtésből venne ratrakot az osztrák síterep

2022.11.29. Bata Attila

Október közepén indította az un. crowdfunding kampányát a karintiai Dreiländereck, akik közösségi finanszírozással szeretnének az idei szezonban egy új ratrakot venni. A cél, hogy 50 ezer eurót összegyűjtsenek, jelenleg több, mint a fele hiányzik még az összegnek.
Arnoldstein - Dreiländereck webkamera archív kép
Arnoldstein - Dreiländereck webkamera archív kép
A szlovén-olasz-osztrák hármashatáron található karintiai síterep gazdálkodásában nagyobb lyukat ütöttek idén a megemelkedett energiaköltségek. Egy 20 pontból álló listát állítottak össze saját maguknak, hol lehetne takarékoskodni. Ilyen körülmények között nincs pénzük egy új ratrakra, amelynek a beszerzését közösségi finanszírozásból próbálják megoldani.

Egy helyi pénzügyi alap tanácsára gyűjtést indítottak ezen az oldalon. December 15-i határidőre kellene 50 ezer eurót összegyűjteni. Az adományozók különböző összegek között választhatnak 200 eurótól 2000 euróig. Mai dátummal nézve, 17 nappal a kampány vége előtt, kb. 30 ezer euró hiányzik a kitűzött célból.

Az ötlet nem új. 2019-ben Hochrindl síterepe indított sikeres gyűjtést. Akkor 4,9 millió eurós fejlesztésekbe fogtak, azonban az új víztározó költségét (264 ezer euró) gyűjtéssel sikerült előteremteniük.

A kampány tehát december 15-én zárult, két nappal később tervezik a szezonkezdetet Dreiländereckén. Az idei szezonban már jól fogynak a közeli osztrák és olasz síterepekre (Feistritz/Gail-Übungslift "Hrast" (esti síeléssel), Tarvisio und Monte Lussari) érvényes bérletek, az un. Senza Confini bérlet.
KOMMENTEK
körmendi | 2022.11.29. 13:27
A magyar síterepek gyakorta levetett, de még használható ratrakokat használnak.
Lehet, hogy idehaza még örülnénk az általuk lecserélendőnek gondolt ratraknak is?

Szállástippek
AKCIÓ
Haus Im Hochtal
Haus im Hochtal 3 háziállatmentes, szépen berendezett, modern 4 fős apartmant kínál a karintiai Bad Bleibergben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Lavendel
2016-ban felújított családias hotel 25 barátságos, vintage stílusosban berendezett szobával és apartmanokkal, félpanziós ellátással, Gerlitzen síterepétől 10 km-re, Arnoldstein síterepétől 35 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.