Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Közösségi gyűjtésből venne ratrakot az osztrák síterep

2022.11.29. Bata Attila

Október közepén indította az un. crowdfunding kampányát a karintiai Dreiländereck, akik közösségi finanszírozással szeretnének az idei szezonban egy új ratrakot venni. A cél, hogy 50 ezer eurót összegyűjtsenek, jelenleg több, mint a fele hiányzik még az összegnek.
Arnoldstein - Dreiländereck webkamera archív kép
Arnoldstein - Dreiländereck webkamera archív kép
A szlovén-olasz-osztrák hármashatáron található karintiai síterep gazdálkodásában nagyobb lyukat ütöttek idén a megemelkedett energiaköltségek. Egy 20 pontból álló listát állítottak össze saját maguknak, hol lehetne takarékoskodni. Ilyen körülmények között nincs pénzük egy új ratrakra, amelynek a beszerzését közösségi finanszírozásból próbálják megoldani.

Egy helyi pénzügyi alap tanácsára gyűjtést indítottak ezen az oldalon. December 15-i határidőre kellene 50 ezer eurót összegyűjteni. Az adományozók különböző összegek között választhatnak 200 eurótól 2000 euróig. Mai dátummal nézve, 17 nappal a kampány vége előtt, kb. 30 ezer euró hiányzik a kitűzött célból.

Az ötlet nem új. 2019-ben Hochrindl síterepe indított sikeres gyűjtést. Akkor 4,9 millió eurós fejlesztésekbe fogtak, azonban az új víztározó költségét (264 ezer euró) gyűjtéssel sikerült előteremteniük.

A kampány tehát december 15-én zárult, két nappal később tervezik a szezonkezdetet Dreiländereckén. Az idei szezonban már jól fogynak a közeli osztrák és olasz síterepekre (Feistritz/Gail-Übungslift "Hrast" (esti síeléssel), Tarvisio und Monte Lussari) érvényes bérletek, az un. Senza Confini bérlet.
KOMMENTEK
körmendi | 2022.11.29. 13:27
A magyar síterepek gyakorta levetett, de még használható ratrakokat használnak.
Lehet, hogy idehaza még örülnénk az általuk lecserélendőnek gondolt ratraknak is?

Szállástippek
Haus Lavendel
Családias hotel 25 barátságos, vintage stílusban berendezett szobával és apartmanokkal, félpanziós ellátással, Gerlitzen síterepétől 10 km-re, Arnoldstein síterepétől 35 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Haus Im Hochtal
Haus im Hochtal 3 háziállatmentes, szépen berendezett, modern 4 fős apartmant kínál a karintiai Bad Bleibergben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.