Menü ≡

Kreischberg-Murau november 25-én kezdi a szezont

2011.11.24.
Kreischberg-Murau november 25-én kezdi a szezont November 25-én, pénteken kezdi meg működését a kreischbergi WM lift (a sítérképen C jelzésű négyes ülőlift, ld. alább piros vonallal). Sajnos hó még itt sem esett, de a völgyben lévő mínusz fokok és a hóágyúk lehetővé tették, hogy aki szeretné, a Kreischbergen megtehesse az idény első csúszásait.
h i r d e t é s
Újdonság az idei szezonban a reggeli napsütés kedvelőinek: a Gondelbahn (A és B jelzésű kabinos lift) mindennap már 8.30-tól szállítani fogja a síelőket a hegyre! Így még korábban kezdhetjük meg a síelést, néhány plusz csússzással hosszabbítva napunkat! Szintén idei újdonság az iKreischberg nevű alkalmazás, mely minden iPhone okostelefonra letölthető, és ami segít tájékozódni az aktuális időjárásról, hójelentésről, pályaállapotokról, programokról. Elérhető az App Store-ból!

Versenyek és világbajnokságok a Kreischbergen:
2003-ban Snowboard világbajnokság, 2009-ban Telemark VB, tavaly februárban Freestyle verseny volt a félcsőben, idén pedig Freestyle világbajnokságot rendeznek a pályákon, ahol a versenyzők akár 15 méteres magas ugrásokat is elérhetnek. Nem csoda, hogy ilyen nívós események után 2015-ben Kreischbergben fogják megrendezni a FIS snowboard és sí freestyle világbajnokságát is!
Újdonságok Kreischberg funparkjában, az Airyparkban:
A kb. 800 méter hosszúságú parkban különböző rail, jumpbox, rainbowbox és kicker elemek állnak a kalandvágyók rendelkezésére. Az új „industry rail“-nek és „wallride spin“-nek köszönhetően újabb nagyszerű elemeket kapott idén a funpark!

Összesen 14 darab lift szolgálja ki Kreischberg 42 km-nyi pályáját, ezzel kiérdemli a legnagyobb síterep címet a Murtal régióban. Ráadásként található itt egy hófánk pálya, egy állandó síversenypálya időmérővel, valamint izgalmas buckás pályák is. És ami a családosokat csábítja ide: a Yabaa-Dabba-Doo pályán Frédi és Béni várják a kicsiket, valamint dínóvilág erdőben, trambulin és varázsszőnyeg.
Nagy számok a Kreischbergen
  • Stájerország leghosszabb kabinos liftje: a 3,8 km hosszú lift egészen 1770 méteres magasságig szállítja a téli sportok szerelmeseit
  • A leghosszabb lesiklási lehetőség Stájerországban: 6,4 km-t síelhetünk le egyben a Rosenkranz hegyállomástól (2118m) a völgyállomásig (868m).
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »