Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hétvégi osztrák és szlovák körkép +Nyereményjáték!

2011.11.25. | Szerző: Bata Attila
Hétvégi osztrák és szlovák körkép +Nyereményjáték! Ha nem is nyitnak ki tömegesen az osztrák síterepek a hétvégén, azért már legalább valami jelét lehet látni a télnek. Persze, ezek a jelek lehetnének erősebbek is, de az utóbbi hónap időjárásához hasonlítva a mostani szezonnyitók is csodának számítanak. Hétvégén már Donovalyn is lehet síelni!

Ausztria

Ausztriában tombol a szárazság. Lassan minden rekord megdőlhet. A gleccserek kivételével október 26. óta nem hullott csapadék az országban, ebből a tényből pontosan kiszámítható, hogy hány centiméter természetes hóból gazdálkodhatnak a nem gleccser síterepek. A nulla az bizony nulla, így vagy a hóágyúkkal pótolják azt, amit a természet nem adott, vagy egyelőre kivárnak. Mindkét hozzáállásra látunk példát, vannak síterepek, ahol tényleg vagyonokat költenek az ágyúzásra.

Egyszerűen hihetetlen, amit Ausztria egyik legjobb síterepe, a tiroli Ischgl az ezer darab hóágyújával művel. Egy hét folyamatos hóágyúzással naponta újabb pályákat tesznek használhatóvá. A csütörtök déli adatok szerint péntek reggel 24 üzemelő lifttel és 81 kilométernyi, kizárólag hóágyúkkal behavazott pályával nyitnak. Az egész hóágyúzás körülbelül 1 millió euróba került, de valószínűleg nem volt sok választása a síterepnek, hogy a szombati Roxette koncertre érkező tömegnek legyen hol síelnie.

Ischgl csütörtökön, hó csak a pályákon található
Ischgl csütörtökön, hó csak a pályákon található
Obertauernben is koncerttel indul a szezon a hétvégén, de itt a síelés hiányozni fog. Az üzemeltetők szerint tízévente egyszer fordul elő, hogy itt nem lehet síelni november végén, most ez sajnos összejött. Koncert lesz, síelés nem.

Egyszerűbb felsorolni azokat a helyeket, ahol síelni lehet a hétvégén Ausztriában. Először is a gleccsereken, ahol az üzemeltetők vélhetően nem bánják az alacsonyabb síterepek hóhiányát. Tirolban nyitva tart Obergurgl-Hochgurgl. A kevésbé távoli helyeken, mint pl. Turracher Höhe, Katschberg, Kreischberg, Turnau egy-két pályát lehet már használni.

A legtöbb síterep december elejei nyitásban gondolkozik, de természetes hó hiányában, akkor is csak néhány pálya fog megnyílni a legtöbb síterepen.

Szlovákia

Szlovákia idei első nyitva tartó síterepeinek egyike Donovaly. Itt szombaton kezdődik a szezon a laposabb, Zahradiste oldalon, ahol a négyszemélyes ülőlift és egy húzólift fog üzemelni. Itt is csak a hóágyúknak köszönhető a mostani nyitás.

A Nyugati-Tátrában található Rohács-Spalena már pénteken kinyit. Ezen a napon ingyen lehet síelni. Hétvégén a négyórás bérletekért 7 eurót kérnek el.

Donovaly nyereményjáték

Hány varázsszőnyeggel / mozgójárdával várja majd a gyermekeket az új gyermek Fun Park az idei szezontól kezdve?

Segítséget Donovaly magyar nyelvű oldalán lehet találni: http://www.parksnow.sk/zima/hu/index.php

A játék lezárult, nyerteseink: Horváth László, Karácsony Szilvia, Majtényi György.
Nyeremény: 3x 1db napijegy Donovaly-ra!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 61 vendég és 3 regisztrált felhasználó látogatja.