Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Egy millió eurós szezonkezdet Ischgl síterepén

2011.11.23. | Szerző: Stani
Egy millió eurós szezonkezdet Ischgl síterepén Az exkluzív tiroli síparadicsomnak semmi sem drága, legalábbis, ha szezonkezdetről van szó. A lifttársaság nem kevesebb mint egy millió eurót (!) költött a lejtők behavazására. A síterep vezetősége szerint, ha nem nyitottak volna ki, nagyobb kár érte volna őket.
500 hóágyú dolgozik éjjel és nappal

Míg a legtöbb tiroli (és egyben osztrák) síközpont lejtőit még mindig a hegyi kerékpárosok és túrázok – no meg a kimaradhatatlan tehenek – uralják, addig Ischgl belehúzott, hogy havas lejtőkkel várja a hétvégi szezonnyitány népes közönségét. A tervek szerint mintegy 70 km sípálya áll készen a hétvégén érkező vendégek részére.

Nézd meg hogyan készülnek a sípályák - Forrás: ORF Tirol

Közel ezer hóágyúval büszkélkedhet Ischgl, természetesen az összes hóágyú egy időben nem tud üzemelni, azonban így is 500 hókészítő masina dolgozik éjt nappallá téve, hogy a pályákat síelhetővé tegyék.

Egy millió eurót lőttek ki a hóágyúkon

Immáron egy hete működnek és összesen 350 000 m3 vizet használtak fel. Az intenzív előkészületekre bizony borsos árat kell fizetni; eddig egy millió euróba került a hóágyúzás.

Műhó nélkül azonban nem menne, egy hete még zöld és barna színben tündökölt Ischgl, a helyiek azonban úgy látszik sikeresen függetlenítették magukat Holle Anyótól és a hőmérsékletektől is, amik akárhogy is nézzük korántsem a legideálisabbak a hókészítők üzemeltetésére, hiszen sokszor plusz fokokban kényszerültek műhavazni. A száraz levegő (alacsony páratartalom) lehetővé teszi a nulla fok feletti hóágyúzást is a mai, modern gépezetekkel.

Mindennél fontosabb a szezonkezdés
A pályákon lesz hó! - Kép: Meinbezirk lapok
A pályákon lesz hó! - Kép: Meinbezirk lapok

Ischgl szemében meghatározó gazdasági szerepet játszik a szezonkezdet. A kiírt nyitánynak pontosan kell kezdődnie, kerüljön, amibe kerül. Meg akarjuk mutatni a Világnak, hogy nálunk mindez lehetséges. Hatalmas imidzs veszteség lenne, ha mindez nem így történne. A szezonnyitányra, mint mindig, így most is sok foglalás érkezett. Számunkra fontos, hogy lássák az emberek, hogy minden egyes helyzetben képesek vagyunk egy ekkora síterepet kinyitni - mondja Andreas Steibl a helyi turizmus vezetője.

Ischgl pénteken azaz november 25-én kezdi a szezont 23 felvonóval, 71 km pályával és egy hatalmas nagy bulival.
2011.11.23. 21:24:21 huncut123
Még jó hogy válság van :D
2011.11.24. 08:36:04 Wilson
Ez egy más világ, más szemlélet...
2011.11.24. 10:15:18 Meedea
Ez nem semmi, jol gondolkodnak..a kisembernek rengeteg penz ez, de aki nagyban mukodik az tulnez ezen es mashogy velekedik a penzrol...
Minden esetre jo szorakozast es jo csuszast kivanok mindenkinek aki ott lesz :D
2011.11.24. 11:54:34 Stani
Az említett összeg mínusz fokoknál jelentősen kedvezőbb lenne, sajnos ilyen hőmérsékletekben 1m3 vízből jóval kevesebb havat lehet előállítani, az energiaigényről nem is beszélve.
- 3 foknál 9 m3 hó/óra
- 10 foknál 60 m3 hó/óra
2011.11.24. 21:42:48 blint63
Kell az orosz milliárdosoknak a hó, semmi nem drága ezeknél.
Persze, valószínűleg kevésbé járnak rosszul így, mintha nem hóágyúznának, és végül is mit foglalkozzanak ők azokkal akik, úgysem engedhetik meg. De azért körülnézhetnének egy kicsit, az osztrákoknál sem fenékig tejfel a helyzet.
2011.11.24. 21:45:41 blint63
Jó kis terep ez persze, leszámítva a zárás óráiban részeg állatokkal teli pályát.
2011.11.25. 11:48:37 Stani
Blint, ez az Alpok Ibizája, bizony sok részeg van, de sajnos közülük jó páran csak a "bajt" keresik.
Pár éve talán itt vertek össze külföldi ittas vendégek egy osztrák liftkezelőt, mert kérdőre vonta a síelőket, hogy miért verték szét a kabint.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 9 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.