Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Lavina sodorta el a feleségét, elítélték a sítúrázót

2012.06.21. | Szerző: MTI / sielok.hu
Lavina sodorta el a feleségét, elítélték a sítúrázót A házaspár 2010 márciusában sítúrázott egy Obertauernhez közeli hegyen, amikor lesiklás közben a nőt maga alá temette a férfi által elindított lavina. A férfit végül másodfokon is bűnösnek mondta ki a linzi bíróság gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában.
h i r d e t é s
Első fokon - még tavaly ősszel - gondatlanságból elkövetett emberölésben ítélték bűnösnek a 65 éves férfit és 3 havi felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtották. A vádlott fellebbezett, ám e hét hétfőn a linzi bíróság elutasította kérelmét.

A baleset a 2228 méter magas Sichelwand-hegyen történt egy sítúrán. A férj előzékenyen előre engedte nejét egy lejtőn lesiklani, majd követte őt, csakhogy lavinát indított el, ami elől a nő ugyan megpróbált bemenekülni egy erdős részre, de az magával ragadta az asszonyt és betemette. A férfi hiába próbálta megtalálni: egy méter vastag hógörgeteg borította be nejét. Mire a mentők rábukkantak a nőre, már nem élt: súlyos felsérülést szenvedett el, és a szája is tele volt hóval.
Sítúrázók a Sichelwandon
Sítúrázók a Sichelwandon
A férfi ellen eljárás indult. A bíróság szerint fel kellett volna ismernie a veszélyt, továbbá nem lett volna szabad a lejtőn lesiklani, sem pedig engedni feleségének, hogy lesíeljen.
A férfi ügyvédei azzal érvelve adták be a fellebbezést, hogy az asszony volt felelős saját tettéért, és neki is tudatában kellett volna lennie a veszélynek - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. A nő hátizsákjában úgy nevezett pieps lavinarádió is volt, sajnos kikapcsolt állapotban.

A Sichelwandon egyébként kifejezetten ritkának mondhatóak a lavinák, ez egy kezdő sítúrázóknak is ajánlott terep.
2012.06.22. 09:32:05 huligan
Gondatlanságból elkövetett emberölés? 3 hónap felfüggesztve? VICC!

Mi lehetett vajon ezzel a cél?
2012.06.23. 15:26:06 Pulmy
Justitita így mér!
2012.06.23. 16:04:18 vasssy
Na igen, ha bűnös, akkor ez büntetésnek édeskevés, ha nem akkor meg igazságtalan. Talán annyi értelme van, hogy beszélnek róla és esetleg jobban odafigyel aki nekiindul a hegyoldalnak...
2012.06.23. 23:27:15 Stani
Elég nagy büntetés a férjnek, hogy elvesztette a feleségét...

Amúgy sajnos két hibát is elkövetett mindjárt az elején a hölgy; 1. nem kapcsolta be a lavinajeladót 2. a hátizsákjába tette
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »