Menü ≡

Lengyelországban továbbra is üzemelhetnek a síterepek

2021.02.24. | Szerző: Bata Attila
A mai sajtóértekezleten Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter bejelentette, hogy a kéthetes próbaidőszak lejárta után is nyitva maradhatnak a lengyel síterepek.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Lengyelországban december 27-én zárták be a síterepeket a hobbisíelőknek. A lifteket csak az igazolt versenyzők használhatták. Február 12-től a kormány kéthetes próbaidőszakra engedélyezte a síliftek megnyitását a nagyközönség előtt. Ez a határidő jár le a héten, de az engedély a következő időszakban is fennmarad.

A síterepeken kívül nyitva maradhatnak a szállodák is.
Czarny Groń
A lengyel vírushelyzet romlott az utóbbi napokban, ma 12 146 új fertőzöttet találtak, amely január 6. óta a legmagasabb szám. Ezért néhány szigorítást is bevezetnek. Szombattól szükséges lesz a negatív koronavírusteszt bemutatása azok számára, akik Csehország vagy Szlovákia felől akarnak beutazni Lengyelországba, különben az érkezőket házi karanténba irányítják - írja az MTI.

A két országban fennálló, a lengyelországinál súlyosabb járványra hivatkozva Niedzielski elmondta: a cseh-lengyel, illetve a cseh-szlovák határ átlépését szombattól kötelezően tíznapos karantén követi, ez alól csak a negatív (antigén vagy PCR) vírusteszt vagy az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinák mindkét dózisával történt beoltásról szóló igazolás mentesít.

Szintén szombattól korlátozzák a száj és orr eltakarását szolgáló eszközök körét, mégpedig úgy, hogy csak a szájmaszkot ismerik el hatékonynak. Nem elegendő sálat, kendőt, valamint arcvédő pajzsot használni sem, amennyiben ennek viselését nem egészíti ki szájmaszk.

Az országot régiókra osztották fertőzöttség szerint. A legfertőzöttebb régióban, az északkelet-lengyelországi Varmia-Mazúriai vajdaságban maradnak a szigorúbb intézkedések.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »