Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lengyelországban továbbra is üzemelhetnek a síterepek

2021.02.24. Bata Attila

A mai sajtóértekezleten Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter bejelentette, hogy a kéthetes próbaidőszak lejárta után is nyitva maradhatnak a lengyel síterepek.
Kép: Skolnity Wisła Ski & Bike Park
Kép: Skolnity Wisła Ski & Bike Park
Lengyelországban december 27-én zárták be a síterepeket a hobbisíelőknek. A lifteket csak az igazolt versenyzők használhatták. Február 12-től a kormány kéthetes próbaidőszakra engedélyezte a síliftek megnyitását a nagyközönség előtt. Ez a határidő jár le a héten, de az engedély a következő időszakban is fennmarad.

A síterepeken kívül nyitva maradhatnak a szállodák is.
Czarny Groń
A lengyel vírushelyzet romlott az utóbbi napokban, ma 12 146 új fertőzöttet találtak, amely január 6. óta a legmagasabb szám. Ezért néhány szigorítást is bevezetnek. Szombattól szükséges lesz a negatív koronavírusteszt bemutatása azok számára, akik Csehország vagy Szlovákia felől akarnak beutazni Lengyelországba, különben az érkezőket házi karanténba irányítják - írja az MTI.

A két országban fennálló, a lengyelországinál súlyosabb járványra hivatkozva Niedzielski elmondta: a cseh-lengyel, illetve a cseh-szlovák határ átlépését szombattól kötelezően tíznapos karantén követi, ez alól csak a negatív (antigén vagy PCR) vírusteszt vagy az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinák mindkét dózisával történt beoltásról szóló igazolás mentesít.

Szintén szombattól korlátozzák a száj és orr eltakarását szolgáló eszközök körét, mégpedig úgy, hogy csak a szájmaszkot ismerik el hatékonynak. Nem elegendő sálat, kendőt, valamint arcvédő pajzsot használni sem, amennyiben ennek viselését nem egészíti ki szájmaszk.

Az országot régiókra osztották fertőzöttség szerint. A legfertőzöttebb régióban, az északkelet-lengyelországi Varmia-Mazúriai vajdaságban maradnak a szigorúbb intézkedések.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.