Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Les Arcs: ismét alkotott a zseniális hótaposó művész

2018.02.26. Bata Attila

Simon Beck nevét már sokan ismerik. A "hótaposós művészete" 2004-ben kezdődött, amikor a francia Les Arcs síterepén síelt, és csúszás közben észrevett egy befagyott és behavazott tavat és elgondolkozott, hogy milyen szép mintát lehetne oda rajzolni.
A legutóbbi alkotás, Arc 2000, Franciaország
A legutóbbi alkotás, Arc 2000, Franciaország
Akkor még csak poénból összedobott egy csillagot a hóban, amit az érdeklődők elég furán véleményeztek. Volt, aki megkérdezte, hogy miért pocsékolja erre az idejét, ahelyett, hogy inkább síelne?

Banff Nemzeti Park
Bettmeralp? Svájc
Egészen 2009-ig csak "rajzolgatott" a hóba, akkor azonban lábsérülése miatt abba kellett hagynia a futást, de a mozgás nagyon hiányzott neki. Így alakult ki a kiadós sétálást igénylő hobbi, amiben hótalppal helyezi el a nyomokat a hóban, és a végén valahogy igazán látványos, sokak szerint már művészi alkotás alakul ki.

Summit Powder Mountain, Utah, USA
A mozgásról csak annyit, hogy Beck körülbelül 2-8 futballpálya méretű alkotásokat készít, amelyhez kb. 20-30 kilométert kell gyalogolnia, a legtöbbször hótalppal a lábán. A tervezésnél nagy segítség, hogy korábban térképészként dolgozott, így a rajzok gondosan megtervezve és iránytűvel a kézben készülnek.

2010 óta már csak ezzel foglalkozik. Ezzel pénzt is lehet keresni, hiszen számos cég fizet azért, ha a hirdetését tapossa a hóba. Talán az ismertségét is egy ilyen alkotásnak köszönheti. 2014-ben, egy új-zélandi ruházati cégnek készített alkotása után ismerte meg jobban a nagyvilág. Idén februárig már körülbelül 275 alkotást készített.

Ez is munka: egy Maserati reklám
A legutóbbit, lakóhelyén, Les Arcs síterepén készítette el a múlt héten.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.