Menü ≡

Les Arcs: ismét alkotott a zseniális hótaposó művész

2018.02.26. | Szerző: Bata Attila
Simon Beck nevét már sokan ismerik. A "hótaposós művészete" 2004-ben kezdődött, amikor a francia Les Arcs síterepén síelt, és csúszás közben észrevett egy befagyott és behavazott tavat és elgondolkozott, hogy milyen szép mintát lehetne oda rajzolni.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Akkor még csak poénból összedobott egy csillagot a hóban, amit az érdeklődők elég furán véleményeztek. Volt, aki megkérdezte, hogy miért pocsékolja erre az idejét, ahelyett, hogy inkább síelne?

Banff Nemzeti Park
Bettmeralp? Svájc
Egészen 2009-ig csak "rajzolgatott" a hóba, akkor azonban lábsérülése miatt abba kellett hagynia a futást, de a mozgás nagyon hiányzott neki. Így alakult ki a kiadós sétálást igénylő hobbi, amiben hótalppal helyezi el a nyomokat a hóban, és a végén valahogy igazán látványos, sokak szerint már művészi alkotás alakul ki.

Summit Powder Mountain, Utah, USA
A mozgásról csak annyit, hogy Beck körülbelül 2-8 futballpálya méretű alkotásokat készít, amelyhez kb. 20-30 kilométert kell gyalogolnia, a legtöbbször hótalppal a lábán. A tervezésnél nagy segítség, hogy korábban térképészként dolgozott, így a rajzok gondosan megtervezve és iránytűvel a kézben készülnek.

2010 óta már csak ezzel foglalkozik. Ezzel pénzt is lehet keresni, hiszen számos cég fizet azért, ha a hirdetését tapossa a hóba. Talán az ismertségét is egy ilyen alkotásnak köszönheti. 2014-ben, egy új-zélandi ruházati cégnek készített alkotása után ismerte meg jobban a nagyvilág. Idén februárig már körülbelül 275 alkotást készített.

Ez is munka: egy Maserati reklám
A legutóbbit, lakóhelyén, Les Arcs síterepén készítette el a múlt héten.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »