Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Letették az esküt a téli EYOF-ra utazó magyar sportolók

2019.02.01. MTI

Letették az esküt csütörtökön a szarajevói téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) utazó magyar sportolók. A fogadalomtétel szövegét Miklós Edit, a Magyar Sí Szövetség elnöke olvasta fel, aki 2014-ben a szocsi téli játékokon hetedik lett lesiklásban.
Kép: Magyar Sí Szövetség
Kép: Magyar Sí Szövetség
A 17 magyar sportoló közül 16 vett részt az ünnepi eseményen, a váltóval januárban felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes Somogyi Barbara rövidpályás gyorskorcsolyázó azért nem tudott megjelenni, mert péntektől a drezdai világkupaversenyen szerepel.

"Minden ötkarikás eseménynek kötelező, de felemelő pillanata a fogadalomtétel" - mondta Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, aki emlékeztetett rá, hogy a résztvevők közül Hozmann Szonja tavaly februárban már a phjongcshangi olimpián is indult. "Az EYOF természetesen mindenekelőtt szól a sportról, de szól arról is, hogy megismerjünk más embereket és kultúrákat. Ez nagyszerű alkalom, hogy megismerjétek az olimpizmust és a fair playt" - tette hozzá.

A sportvezető arról is beszélt, hogy Bosznia-Hercegovina fővárosa tökéletes helyszín abból a szempontból, hogy az olimpia igazi eszméjét tükrözi, mert egyrészt 1984-ben felnőtt téli játékoknak is otthont adott, másrészt különböző vallású emberek élnek ott együtt békében.

Íme, a Szarajevóba utazó magyar sícsapat:

Alpesi sí: Hozmann Szonja, Majtényi Hanna, Tóth Zita, Hoque Isbat Áron, Tausz András Ádám

Sífutás: Laczkó Evelin Vivien, Kocsik Nóra, Balog Zoárd Ákos
Fotó: MOB / Szalmás Péter
Fotó: MOB / Szalmás Péter
A csapatot 4 edző kíséri: Gál Ágota, Simon Ágnes, Barbai Áron és Budai Balázs

"Amit elvárunk, az a tisztes helytállás. Érezzétek jól magatokat, nézzétek meg a várost és minél több programon vegyetek részt! Sikeres szereplést kívánok és vigyétek magatokkal Magyarország jó hírét!" - mondta útravalóul Kulcsár Krisztián.

A magyarok 15 érmet, köztük hét aranyat nyertek az eddigi téli EYOF-okon, de legutóbb 2005-ben értek el dobogós helyezést. A szarajevói rendezvény megnyitó ünnepsége jövő héten vasárnap lesz, míg a versenyeket február 11. és 15. között bonyolítják le. Magyarországot öt alpesi síző, négy-négy curlinges és rövidpályás gyorskorcsolyázó, három sífutó és egy műkorcsolyázó képviseli.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.