Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Madarasi Hargita: lassan az összes pálya sízhető

2013.01.08. sielok.hu

Madarasi Hargita: lassan az összes pálya sízhető Az 1400-1700 méteres tengerszint feletti magasságon elhelyezkedő Madarasi Hargita Síközpontban, a legmagasabban fekvő magyar síterepen, sikerült megnyitni a Nagy Mihály pálya alsó szakaszát is (a Hadak útjától kezdődően).
A Madarasi Hargita Síközpontban a Súgó, a Kicsi Mihály és a Csillagösvény pályák is használhatók, jelenleg a Súgó felvonó, a Nagy Mihály felvonó és a Súgó bébi felvonók működnek. A Kis Mihály pályán a tányéros kis felvonó egyelőre nem üzemel, terveink szerint azt január 12-én, szombaton indítjuk el. A Nagy Mihály felvonóval a "Körpálya" használható, azaz a Csillagösvény - Kicsi Mihály - Súgó Fal útvonal. A Hópark egyelőre nem üzemel, és a Nagy Mihály felső szakaszának megnyitásához is további havazásra várunk.

30-60 cm keményre taposott, jól sízhető, sima hótakaró borítja a pályákat, az utóbbi napokban mintegy 7 centi friss hó hullott. Kb. 30-50 cm a természetes hóréteg vastagsága, a Súgó, a Kicsi Mihály, a Csillagösvény pályákat és a Nagy Mihály alsó szakaszát 30-60 cm keményre taposott hó borítja. A Súgó Fal alatt, valamint a Csillagösvény felső szakaszán van egy-egy rövid szakasz, ahol elvékonyodott a hóréteg. A Nagy Mihály pálya felső szakaszán egyelőre csak a természetes hótakaró van, ezért azt csak az extrém sízés kedvelőinek ajánljuk, de figyelni kell a köves részekre.

December 26-tól kezdődően már hétköznapokon is üzemelnek a felvonók, reményeink szerint egészen márciusig, naponta 10-től 16 óráig, Továbbra is a szentegyházi út használatát ajánljuk. Bár az ivói utat is takarítjuk, azt csak terepjáróval közlekedőknek javasoljuk, a hólánc használata azonban mindkét úton kötelező.

KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.