Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar győzelem műlesiklásban a Dél-Amerika Kupán

2024.09.16. Magyar Sí Szövetség

Ismét sísport történelmet írt a magyar színekben versenyző Leitgeb Richard, aki megnyerte műlesiklásban a Dél-Amerika Kupa sorozatot. Előtte még egyetlen magyar alpesi sízőnek sem sikerült kontinentális kupasorozatban győzedelmeskednie.
Leitgeb Richard (Kép: Magyar Sí Szövetség)
Leitgeb Richard (Kép: Magyar Sí Szövetség)
Ugyanennek a kupának a gyors számaiban versenyez Bányai Attila, aki eddig jól szerepelt mind lesiklásban, mind szuper-G-ben, míg Ausztrália-Új-Zéland kupában Úry Bálint a 8. helyen zárta a sorozatot szlalomban. A déli féltekén az alpesi síkupák a magyar sportolók számára kiváló lehetőséget jelentenek az európai szezonra történő felkészülésre.

A hétvégén a Dél-Amerika Kupában befejeződtek az alpesi kupa küzdelmek a technikai versenyszámokban és 15 verseny lebonyolítását követően bajnokot hirdettek a férfiaknál. Műlesiklásban 5 verseny alapján Leitgeb Richard végzett az élen, és ezzel megszerezte a magyar sísport első összetett győzelmét kontinentális kupasorozatban. Augusztusban a kupa egyik argentínai versenyét is megnyerte, ami ugyancsak először sikerült magyar sízőnek. A Veszprém SE sízője óriás-műlesiklásban is elindult, ebben a számban a 16. helyen zárt.

Ebben a kupasorozatban Bányai Attila is versenybe szállt, ő a gyorsasági számokban méreti meg magát. Szuper-G-ben a 18. helyről, míg lesiklásban a 26. helyről várhatja a sorozat utolsó 2-2 versenyét.

Az Ausztrália - Új-Zéland kupában is bemutatkozott magyar versenyző. A hóhiány miatt csupán két műlesikló versenyt rendeztek meg. Úry Bálint egy 6., valamint egy 18. helyezésével az összesítés szerint 8. lett.

„Válogatott sízőink felkészülésének fontos állomásai a déli féltekén rendezett versenyek, hiszen a havon töltött edzésnapok és a versenytapasztalatok által az európai versenyidénynek előnnyel vágnak neki. Különösen örömteli, hogy az idei szezontól magyar színekben síző Leitgeb Richard megnyerte a Dél-Amerika Kupát. Bízom benne, hogy a valamennyi versenyzőnk számára húzóerő lesz majd az ő sikere” – nyilatkozta Petrahn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.