Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar vendégeken múlik a szezon Kelet-Ausztriában

2009.12.26. Bata Attila

Magyar vendégeken múlik a szezon Kelet-Ausztriában Az előszezon véget ért az idei síszezonban, az eddigi érdeklődések és az előzetes foglalások alapján Ausztria nagy része megismételheti a tavalyi szezon sikerét, kivéve a keleti régió. Keleten akár 3-5 százalékos visszaesés is valószínű, a szezon sorsa a magyar és a kelet-európai síelők kezében van.
Az alsó-ausztriai Ötscher (Lackenhof) síterepén az előző évben a magyar vendégek száma jelentősen, 15 százalékkal emelkedett meg. A tavalyi szezonban a magyar vendégek aránya elérte a 40 százalékot, amely nem csoda, hiszen Lackenhof 12 szállodájából öt magyar kézben van. A síterep vezetői abban bízhatnak, hogy az idei szezonban a válság miatt ismét többen keresik majd a határhoz közeli síterepeket. Bizakodásukat alátámasztja, hogy a szállodák nagy része remek foglaltsági adatokkal rendelkezik a szezon hátralévő részére.

Az alsó-ausztriai idegenforgalmi hivatal vezetője szerint a tartomány síterepei az idén még népszerűbbek lesznek a keleti turisták körében. Már most 10 százalékkal nőtt a magyarok által lefoglalt szállások száma, a szlovákok pedig 4 százalékkal többen jönnek, mint tavaly. A régió sípályáin a keleti országokból érkező síelők száma elérheti az összes vendég 30-50 százalékát.

A közeli stájer hegyekben, Stuhleck, Alpl vagy Hohen Veitsch terepein is minden korábbinál magasabb az előzetes foglalások száma. Stuhlecken az idén külön a magyar és szlovák vendégek jobb kiszolgálása érdekében már az interneten is meg lehet vásárolni a bérleteket. A síterep vezetője szerint ebből a két országból érkezik Stuhleck vendégeinek 31 százaléka.

Karintiában kicsit kevesebb eddig a hó, ennek tükrében, elégedettek az eddigi foglalásokkal. A nemzetek közötti listán itt a harmadik helyet foglaljuk el a németek és az osztrákok után, a vendégek 15 százaléka Magyarországról érkezik ebbe a tartományba. A síterepeket mintha felosztanák egymás között a külföldiek. Heiligenblut vendégeinek a fele Szlovéniából és Horvátországból érkezik, addig Klippitzthörl szinte kihalna a magyarok nélkül. A síterep vezetője szerint a magyarok az ideális vendégek, „ők nem a wellness vagy nagyszabású rendezvények miatt jönnek ide, hanem csak síelni akarnak egész nap.”

A magyarok korábbi előkelő helyét egyre jobban veszélyeztetik a dél-európaiak. Például, Bad Kleinkirchheim vendégeinek a fele már Horvátországból és Szlovéniából érkezik, sőt az idén a vízumkényszer eltörlése után jelentős emelkedést várnak a szerb turisták számában. Ezen felül jelenleg Nassfeld a legnépszerűbb osztrák célpont a cseh síelők körében. A tavalyi szezonban szintén jelentősen nőtt a szlovák síelők száma, így a magyarok aránya valószínűleg egyre inkább csökken Nassfelden és környékén az idei szezonban.
KOMMENTEK

Szállástippek
Tröpolach apartmanok
Apartmanok széles választékban az 1 ágyastól kezdve egészen a 8 fősekig mindössze 300 méterre a nassfeldi Millennium-Express kabinos lifttől! Ellátás: önellátás.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ski&Bike Nassfeld apartmanok
A Ski & Bike apartmanok Hermagor nyugodt külterületén találhatóak, a nassfeldi sípályáktól 10 kilométerre. 2,3 és 5 fős apartmanok felszerelt konyhasarokkal, igény esetén ellátással a szomszédos étteremben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tolnaricum apartmanok
A Tolnaricum Apartmanok a Nassfeld Síközpont vonzáskörzetében (18 km a Millennium Express Sífelvonó) Köstendorfban találhatók, 10 km-re Hermagortól, napos és csendes környezetben, kilátással a hegyekre és a Pressegger tóra.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.