Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Májusban is lehet síelni Spanyolországban

2009.04.15. Stánicz Balázs

Májusban is lehet síelni Spanyolországban Rég volt ilyen hóban gazdag tél a spanyol síterepeken. Sok helyütt még mostanság is méterekben mérik a hóvastagságot, ráadásul az elmúlt napok is téli időjárást hoztak arrafelé. Így nem csoda, ha több síparadicsomban még májusban is lehet egy utolsót síelni.
Az idei szezon még az Alpokét is felülmúlta a spanyol hegyekben. A fehér áldás korán érkezett, már október végén jelentős mennyiségű hó esett az Ibériai-félsziget hegyeiben. A havazás novemberrel tovább folytatódott, így ezt kihasználva több síterep már november elején megnyitotta kapuit. Sokan attól tartottak, hogy a korán érkezett télnek meg lesz még a böjtje; azonban nekik nem lett igazuk, hiszen az egész szezon nagyon jól sikeredett.

Ráadásul az utószezonra sem panaszkodhatnak az ottani üzemeltetők. Míg az Alpokban március végével beköszöntött a szokatlanul enyhe idő, addig Spanyolországban friss havat -helyenként 50-60 cm-t - hozott a húsvéti nyúl. Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy a húsvéti szünetben nagy forgalmat bonyolítottak a helyi sípályák. Mindegyik közül a legkiemelkedőbb a délen fekvő Sierra Nevada volt, ahol a múlt héten 56 000 síelő és hódeszkás fordult meg. A szállások 70-80 %-os kihasználtsággal üzemeltek, így mindenki elégedett a Húsvéttal.

Fantasztikus hóviszonyok ide vagy oda, a legtöbb síterep ezen a héten bezár. Akik még nyitva tartanak, azok májusi síelésre csábítják a helyieket. Európa legdélebbi síterepén, a Sierra Nevadában május közepéig tart a szezon. A Kantábriai hegységben található San Isodroban május 3-ig üzemelnek a felvonók. A Pireneusok legnagyobb síparadicsomában, az andorrai Grandvalirában ugyancsak május 3-ig lehet még síelni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.