Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Májusban is lehet síelni Spanyolországban

2009.04.15. Stánicz Balázs

Májusban is lehet síelni Spanyolországban Rég volt ilyen hóban gazdag tél a spanyol síterepeken. Sok helyütt még mostanság is méterekben mérik a hóvastagságot, ráadásul az elmúlt napok is téli időjárást hoztak arrafelé. Így nem csoda, ha több síparadicsomban még májusban is lehet egy utolsót síelni.
Az idei szezon még az Alpokét is felülmúlta a spanyol hegyekben. A fehér áldás korán érkezett, már október végén jelentős mennyiségű hó esett az Ibériai-félsziget hegyeiben. A havazás novemberrel tovább folytatódott, így ezt kihasználva több síterep már november elején megnyitotta kapuit. Sokan attól tartottak, hogy a korán érkezett télnek meg lesz még a böjtje; azonban nekik nem lett igazuk, hiszen az egész szezon nagyon jól sikeredett.

Ráadásul az utószezonra sem panaszkodhatnak az ottani üzemeltetők. Míg az Alpokban március végével beköszöntött a szokatlanul enyhe idő, addig Spanyolországban friss havat -helyenként 50-60 cm-t - hozott a húsvéti nyúl. Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy a húsvéti szünetben nagy forgalmat bonyolítottak a helyi sípályák. Mindegyik közül a legkiemelkedőbb a délen fekvő Sierra Nevada volt, ahol a múlt héten 56 000 síelő és hódeszkás fordult meg. A szállások 70-80 %-os kihasználtsággal üzemeltek, így mindenki elégedett a Húsvéttal.

Fantasztikus hóviszonyok ide vagy oda, a legtöbb síterep ezen a héten bezár. Akik még nyitva tartanak, azok májusi síelésre csábítják a helyieket. Európa legdélebbi síterepén, a Sierra Nevadában május közepéig tart a szezon. A Kantábriai hegységben található San Isodroban május 3-ig üzemelnek a felvonók. A Pireneusok legnagyobb síparadicsomában, az andorrai Grandvalirában ugyancsak május 3-ig lehet még síelni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.