Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb sérülés az osztrák csapatban

2011.01.28. sielok.hu

Újabb sérülés az osztrák csapatban Alig telt el egy hét Hans Grugger kitzbüheli bukása óta - Gruggert az innsbrucki klinika intenzív osztályán e napokban ébresztik a mesterséges mélykómából -, az osztrák csapatot újabb nagy esés „tépázta meg”: ezúttal Mario Scheiber szenvedett súlyos sérülést a Chamonix-i lesiklóedzésen.
Rájár a rúd az osztrák csapatra. Egy héttel Hans Grugger kitzbüheli súlyos sérülése után szobatársa, Mario Scheiber esett iszonyatosan nagyot a chamonix-i lesiklóedzésen. A 27 esztendős versenyző egy ugratót követően a levegőben elveszítette egyensúlyát és a pályát övező védőhálóba csapódott. Scheiber rövid ideig eszméletlenül feküdt a pályán, majd mentőhelikopterrel kórházba szállították, ahonnan azonban ezúttal jó hírek érkeztek az osztrák csapat háza tájára.

„Mario kulcscsontja és orra törött el. Jó hír, hogy nincs agyi vérzés, érzékeli környezetét, és az állapota stabil” – mondta Martin Gruber, az osztrák csapat orvosa.

A 27 esztendős tiroli síelő nem sokkal később szerencsére magához tért, s már beszélni is tudott az orvosokkal, amikor a mentőhelikopterbe tették. Az első hírek szerint a hét végi Világ Kupa futam edzésén a válogatott síző a 3370 méter hosszú Piste La Verte alsó pályaszakaszán veszítette el uralmát a lécek felett, hatalmasat bukfencezett, arcára, majd hátára esett, s a zuhanás végén a pálya menti védőhálóban kötött ki. Fej-, illetve hátsérülésekkel szállították kórházba. Azóta kiderült, hogy jobb oldali kulcscsontja eltörött, s a fejét ért nagy ütés következtében orrcsontja szintén eltörött, orrüregében zúzódások vannak. Jó hír viszont, hogy gerince és koponyacsontja nem sérült, s a CT vizsgálatok nem állapítottak meg bevérzést az agyi területeken, s végtagjai épek maradtak. „Állapota stabil, de az éjszakát mindenképpen a kórházban tölti, s a pénteki vizsgálatok döntenek arról, mikor engedik ki.

Az viszont már egyértelmű, Scheiber nem lehet ott a február 7-én kezdődő világbajnokságon Garmisch Partenkirchenben.

Ami a Chamonix-i terep veszélyességét illeti, a szakértők azt mondják, a Piste La Verte nem tartozik a túlságosan nehéz pályák közé. A rutinos sízőnek számító, 35 esztendős ex-világbajnok osztrák Michael Walchhofer, aki nyolcadikként zárt a csütörtöki edzésen, sokkal inkább a sebességet tartja a nagy rizikófaktornak:
- A király kategóriában egyre őrültebb tempóban száguldunk. A nemzetközi szövetség vezetőinek el kellene gondolkozniuk, hogy miként lehetne határt szabni ennek. Minden olyan agresszív. Egyszerűen vissza kell fogni valamennyit, emberi léptékűvé tenni ismét a síelést.

Az edzésen egyébként az osztrák versenyzők taroltak: ezúttal Klaus Kröll volt a leggyorsabb, mögötte honfitársa Georg Streitberger végzett a második és az olasz Christof Innerhofer a harmadik helyen.
KOMMENTEK
vmate | 2011.01.28. 12:05
Hát elég kemény lehetett!
M.
hópapa | 2011.01.29. 13:00
Én azért szép lassan elgondolkodnék a lesiklás biztonságosabbá-tételén.
Ha csak az idei eséseket nézem, már az is sok.
Sajnos a pályán nem igazán lehet megmondani 130km/h-nál egy lefagyott sílécnyomnak, hogy: "lécci, ne irányítsd már el a lécemet az általam kívánt írányból, jó?".
Kanyarsíklub Replaci | 2011.01.31. 23:29
Nem teszem le a nagyesküt, de lehet, hogy az a baj az osztrákoknál, hogy valami miatt nem folytatódik a Kruckenhauser - Hoppichler alapkutatásokon alapuló rendszer kialakításos stratégiája? Ez világelsőséget eredményezett korábban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.