Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Telt házzal nyitott az ország egyetlen téli fesztiválja

2011.11.11.

Telt házzal nyitott az ország egyetlen téli fesztiválja Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyetlen téli fesztiválja, a MONSTER ENERGY FRIDGE és birtokba vették az óriási rámpát a világ legjobb riderei, hogy megküzdjenek egymással a négycsillagos TTR snowboard és AFP legmagasabb kategóriájú sí versenyén.
Magyarország első téli extrémsport- és zenei fesztiváljával együtt november 10. és 13. között újra életre kel a Városligeti Műjégpálya, ahol a zenei élet nagyágyúival, a világ leghíresebb és legprofibb sízőivel és snowboardosaival valamint rengeteg forralt borral vár mindenkit a tél legnagyobb bulija. „A célunk egy igazán aktív rendezvény szervezése volt, ahol minden sarkon újabbnál újabb élmények és aktivitások várják a látogatókat. A szórakoztató kikapcsolódás mellett a látványra is rengeteg figyelmet fordítottunk, így sikerült egy zenei és sport szempontból is egyedülálló fesztivált adnunk Budapestnek, ahol a közönség egyszerre élvezheti a látványos versenyeket és a legjobb koncerteket „- nyitotta meg Sólyom Ádám, a fesztivál igazgatója hivatalosan a tél fesztiválját. A Monster Energy Fridge Fesztivál névadó szponzora szintén köszöntötte a sajtótájékoztatón egybegyűlteket.
„Örülök, hogy már második éve jelen lehetünk ezen a különleges rendezvényen. Egyszersmind megköszönöm a sikeréért dolgozó csapat munkáját, akik egy színvonalas és a maga nemében egyedülálló nemzetközi fesztivált varázsoltak a Városligeti Műjégpályára, amely a Monster nevét is öregbíti” - tette hozzá Joe Parsons, a Monster Energy marketing vezetője.

Négy magyar rider a versenyzők között

A Fridge Fesztivál világszínvonalú versenye az ugrásokról, a trükkökről szól, amelyek több szempont szerint pontozhatóak, de a legfontosabb a minél stílusosabb és szebb kivitelezés. Technikailag mindig nehezebb egy városi ugratón ugrani, ugyanis mások a körülmények, mint a természetes környezetben. Nehezebb megfelelő minőségű havat készíteni és kezelni a pályát. Az első ugrásának legalább 20 méteresnek kell lenni a biztonságos érkezéshez. A Budapestre érkező riderek azonban igazi profik, akiknek nem jelenthet gondot az extrém City Jump verseny. 2011-es MonsterEnergy Fridge Fesztiválon a magyar snowboardos és freeski világ legkiválóbb arcai képviselik hazánkat. Snowboard oldalról: Liptay Dávid, aki régóta elismert versenyzője a hazai és külföldi elitnek, valamint legfiatalabb profi riderünk, Szigeti Viktor. Freeski oldalról Trso Lukács „Lego”, és Csanaky Péter a tavalyi évhez hasonlóan idén is nekivágnak a versenynek.

300 tonna hó, 34 méter magas ugrató

A Fesztivál legbonyolultabb, ugyanakkor leglátványosabb eleme a versenyt kiszolgáló ugrató, amely 34 méternyire magasodik a Városliget fölé. A tíz emelet magas, 120 méter hosszú és 10-16 méter széles rámpa a legnagyobb mobil építmény a magyar fesztiválok történetében, amelyet több száz tonna hóval borítanak be.A 250-300 tonna havat egy holland cég gyártja.

„Hihetetlenül hangzik, de lehet akár +25 C is, szakadhat az eső, akkor is kiváló minőségű havat tudunk előállítani, hegyeket, és természetes körülményeket megszégyenítő minőségben. Ehhez a technikai alapot, egy hőszigetelt, zárt sátor adja, amelyet a holland kollégák magán a rámpán helyeznek el. Ebben állítják elő a havat folyékony nitrogén, valamint nagy nyomású levegő és szétporlasztott víz segítségével. Miután a sátrak megtelnek hóval, lebontják és 5-10 méterrel arrébb teszik. Ekkor kezdődik meg a hó elrendezése”- árulta el Sallai György, a fesztivál operatív igazgatója. „A hatalmas hóval borított pályát azután birtokba veszik a riderek, akik 45 km/h sebességgel száguldanak le a speciális ugratón, és a rámpa aljától 6-7 méteres magasságba elrugaszkodva mutatják be hajmeresztő, dupla szaltókkal és akár 900°-os fordulatokkal kivitelezett trükkjeiket” - tette hozzá Manninger Máté, versenyigazgató.

Világsztárok a Fridge színpadán

A négy nap alatt a hangulatról olyan népszerű külföldi együttesek gondoskodnak, mint az InfectedMushroom, Steve Aoki, ParovStelar, Pendulum DJ Set and MC Verse, Scooter, John Dahlback, Dub FX, Chase and Status DJ Set and MC Rage és a Freestylers. Természetesen magyar fellépők is képviseltetik magukat a színpadon: a négy nap alatt velünk lesz Fluor, a Hősök, az Irie Maffia, illetve GanxstaZolee és a Kartel, de zenél Palotai és Ludmilla is, a nyitónapon pedig Dévényi Tibi bácsi passzolja a pöttyös labdát egy őrületes retrobulin.

Osztrák és szlovák hütték

Az immáron második alkalommal megrendezett télnyitó bulin a neves külföldi és magyar fellépők, valamint a világhírű riderek mellett Ausztria is kiköltözik a Városligeti Műjégpályára, és magával hozza a hütték hangulatát.

„A látogatók megkóstolhatják a hüttékből jól ismert sajtos galuskát, császármorzsát vagy a gőzgombócot. Emellett számtalan attrakcióval várjuk a kicsiket: felépítünk egy sídombot, ahol a gyerekek szakértő felügyelet mellett ismerkedhetnek meg a síelés alapjaival. Érkeznek karintiai krampuszok, de jönnek nosztalgiasíelők is Magas-Stájerországból, hogy felelevenítsék a régi idők hagyományait” - adott ízelítőt az Osztrák Élményfalu programjaiból Szedlák Péter, az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet sajtófelelőse.

Az Osztrák Élményfalu és a Szlovák udvar mellett majd’ két év után ismét csúszhatunk a Városliget jegén, a gyönyörű Műjégpályán. A MonsterEnergy Fridge beköltözött a felújított pályára, és az extrém rámpa, a nemzetközi verseny, a legnagyobb bulik és 250 tonna hó mellett jeget is hoz a tél fesztiváljára. A Fridge korcsolyapályája nyitástól este 20:00-ig várja a nosztalgiázni vagy romantikázni vágyókat, és természetesen az extrém bulizókat is, akik néhány körrel melegíthetnek két koncert között. A pálya mellett korcsolyát is bérelhetünk, így az sem marad ki semmiből, aki a helyszínen kap kedvet a csúszkáláshoz.

Gasztronómiai különlegességek

A november 10-13. között zajló fesztivál szervezői bőséges programkínálattal gondoskodtak arról, hogy mindenki megtalálja az őt érdeklő programokat. A hosszú hétvégén folyamatosan nyitva tart a Bor- és a Pálinka utca, a hütték hangulatát megidéző Osztrák Falu és a Szlovák Udvar és a több nívós sportszermárkát bemutató Kiállítás és vásár.

A szervezők gondoltak a mozgás kedvelőire is: a négy nap alatt lesz , síoktatás és korisuli is. Akiket a konzol kapcsol ki, ők se maradjanak otthon: az XBOX központi helyszínén a legújabb XBOX 360 és XBOX 360 Kinect játékokat próbálhatják ki. A Skullcandy fotósátorban pedig egy pillanatra mindenki elrepülhet a havas hegyek közé és különleges jeges fotósorozatot készíttethet a családi albumba. Megrendezésre kerül még elsőként a MonsterEnergy Fridge fesztiválon a Faun longboardlimbo, a tavalyihoz hasonlóan idén is lesz Ridehouse OllieJam, Zoo York minifélcsőjam, Freeline Skate Show bemutató, Billabong SlideJam és Criminal Volcom Darts session; a fenti programok nagy részére ingyen nevezhetnek a fesztiválozók.

Jegyárak
  • Napijegy (csütörtök): 4 500 Ft
  • Napijegy (péntek-szombat): 4 500 Ft
  • Napijegy (vasárnap): 3 500 Ft
  • Bérlet: 11 900 Ft
  • VIP napijegy: 9 900 Ft
  • VIP bérlet: 24 900 Ft
  • Gyermek napijegy 8 éves kor alatt: ingyenes
  • Gyermek napijegy 8 és 13 éves kor között: 1 000 Ft
A legnagyobb fesztiválokhoz hasonlóan idén a Fridge is készpénzmentes rendezvény lesz a MasterCard kártyatársaságnak köszönhetően.

„Az idei Fridge Fesztiválon is használhatók az érintés nélküli PayPass termékek, amelyekkel a fesztivállátogatók a rendezvényen és azon kívül is egyre több magyarországi és külföldi elfogadóhelyen fizethetnek. Világszerte jelenleg 341 ezer kereskedőnél lehet a bankkártyákat használni” - mondta el Kovács Szabolcs, a MasterCard Europe ügyfélkapcsolati vezetője.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.