Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit 10. helyezéssel kezdte a szezont

2016.12.03. Magyar Sí Szövetség

Sikeresen kezdődött Miklós Edit számára az idei alpesi sí világkupa sorozat első lesikló futama a kanadai Lake Louise-ban, miután a 10. helyen végzett, így 26 világkupa ponttal várhatja a folytatást. Olimpiai hetedik helyezett sízőnk szombaton ismét lesiklásban bizonyíthat.
Kép: Patrick Gasser, Jungfrau Zeitung
Kép: Patrick Gasser, Jungfrau Zeitung
A pénteki lesiklással megkezdődtek a gyorsasági számok versenyei a kanadai Lake Louise-ban, ahol a legeredményesebb magyar síző is rajthoz állt. Miklós Editet a felkészülésben és a versenyzésben Stefan Abplanalp vezetőedző irányításával profi stáb segíti. Ezért is nagy várakozásokkal tekint a szezon elé.

Edit 6-os rajtszámmal vágott neki a távnak. Az addigi indulók közül a felső szakaszt ő síelte a leggyorsabban, és jelentős előnyt is szerzett, a menet közepén viszont szűken vette az egyik kaput, és emiatt a sebessége kis mértékben csökkent. De így is elsőként ért célba, megelőzve az addigi éllovas Tina Weiratert. A szám legjobbjai még ezután következtek. A verseny végére Edit a 10. helyre került, de így is eddigi legjobb Lake Louise-i eredményét produkálta. A futamot meglepetésre a szlovén Ilka Stuhec nyerte, az olasz Sofia Goggia és a svéd Kajsa Kling előtt.

„Pályafutásom eddigi legjobb kezdése volt ez a futam, mivel mindig nehezen indulok be, úgyhogy ez egy biztató eredmény. A Lake Louise-i verseny mindig érdekes, egyrészt, mert itt derül ki, hogy ki mennyit fejlődött a nyár alatt. Másrészt pedig az időjárás nagyon befolyásolja az eredményeket. Hamar változik: köd, nap, szél, szélcsend. De a szerencse mindig vándorol. Összességében elégedettek vagyunk a futammal, egy szolid menet volt. Holnap van még egy esélyem javítani. Kielemezzük a videót, és tudni fogjuk, hol kell még javítsunk” – mondta Miklós Edit a verseny után.

Alpesi sízőnk célja, hogy a világkupa sorozatban dobogós helyezést szerezzen, melyre szombaton újabb lehetőség kínálkozik.

Lake Louise-i Világkupa további menetrendje:

2016. december 3. szombat, 20:30 (női lesiklás)
2016. december 4. vasárnap, 19:00 (női szuper óriás-műlesiklás)
KOMMENTEK
csenti | 2016.12.03. 11:15
Gratula!!!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.