Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit 12. helyen végzett Val d'Isere-ben

2016.12.17. Magyar Sí Szövetség

Tizenkettedik helyen végzett Miklós Edit a franciaországi Val d'Isere-ben, az alpesi sí világkupa sorozat lesikló futamában. A legeredményesebb magyar síző ezzel a szereplésével 108-ra növelte világkupa pontjainak számát a szakágban, és tartja 5. helyét. A lesiklás győztese a szlovén Ilka Stuhec lett.
Kép: Patrick Gasser, Jungfrau Zeitung
Kép: Patrick Gasser, Jungfrau Zeitung
Olimpia hetedik helyezett sízőnk kiválóan kezdte a szezont: a Lake Louise-ban rendezett lesikló versenyen pályafutása legjobb eredményét beállítva a dobogó 3. fokára állhatott.
A világkupa mezőny ezen a hétvégén Val d'Isere-ben versenyez. Pénteken a szuper-komináció lesikló számában Miklós Edit is rajthoz állt, de a versenyt csak edzésnek tekintette, így a délutáni szlalom számban nem indult.

A szombati versenynapon az időjárási körülmények ideálisnak bizonyultak, verőfényes napsütés és tökéletesen előkészített pálya fogadta a sízőket. Miklós Edit 19-es rajszámmal vághatott neki a távnak. A pálya felső szakaszán az ötödik-hatodik részidőt produkálta, a második ugratónál azonban nem sikerült hibátlanul teljesítenie. A középső kanyargós szakaszt ismét jól megoldotta, végül nyolcadikként haladt át a célvonalon. Az utána következők közül négyen előzték meg, így 12. lett, mellyel 22 világkupa-pontot szerzett, és így tartja 5. helyét a szakági rangsorban.

„Ahol a 4. időmérő van, az ugratónál túl direkt vonalat választottam, igy korrigálnom kellett a következő három kanyarban, és belementem a kiruccsolt hóba. Nagyon sokat veszítettem. A technikás rész ma jobban ment de sajnos egy hibával sokat lehet veszíteni” – nyilatkozta Miklós Edit.

Vasárnap szuperóriás-műlesiklást rendeznek, a mezőnyben Miklós Edittel.

A Val d'Isere-i világkupa menetrendje:
• 2016. december 18. vasárnap, 10:30 (női szuperóriás-műlesiklás, TV: EUROSPORT 10:30-tól)
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.