Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit 34. helyen végzett szombaton Andorrában

2016.02.27. Magyar Sí Szövetség

Miklós Edit 34. helyen végzett szuper-óriásműlesikban a női alpesi sí világkupa andorrai állomásán. A szám győztese az olasz Federica Brignone lett. Lindsey Vonn vezető pozícióból bukott és kiesett. Jelenleg még nincs információnk a sérülés súlyosságáról.
Az andorrai helyszínen először rendeztek gyors versenyszámban futamot. Eddig ugyanis csak a technikai világkupa versenyeknek – szlalomnak és óriásműlesiklásnak – adott otthont a Soldeu-i sícentrum.
Azonban nem indult zökkenőmentesen a szombati szuper-G verseny. Az erős szél és a hóesés miatt ugyanis a szervezők nem tudták a pályát alkalmassá tenni a futam kezdetéig, így 3 órával elhalasztották a rajtot. Délutánra a pályamunkásoknak sikerült eltakarítaniuk a havat a pályáról, így minden készen állt a verseny lebonyolítására.

Miklós Edit eddig még nem sízett Andorrában, de mindig ösztönzi, ha egy új pályán versenyezhet. Múlt vasárnap a La Thuile-i szuper-óriásműlesikló futamot nem tudta befejezni, ezért is volt benne a megszokottnál is nagyobb bizonyítási vágy, hogy becsússzon a legjobb 30-ba.

Olimpiai hetedik helyezett sízőnk 54-es rajtszámmal vágott neki a pályának, mely meglehetősen sok kihívást tartogatott ma a versenyzőknek. Ráadásul mire Edit elrajtolt, már romlottak a látási viszonyok az erős havazás miatt, ennek ellenére a távot kiegyensúlyozott tempóban tette meg, csupán egy kisebb rontáson múlt a pontszerzés.

A szakági élmezőny legjobb sízői közül senki sem végzett dobogós helyen, a TOP 10 közé is csak a német Viktoria Rebensburgnak sikerült bekerülnie. A szuper-G ranglistát vezető Lindsey Vonn a felső szakaszt a legjobb idővel tette meg, majd a középső szakaszon elesett, és lábsérülést szenvedett. Az amerikai síző balesete miatt hosszú ideig állt a verseny. Aztán következett a svájci Lara Gut, aki csak a 16. helyen ért célba. A versenyt az olasz Federica Brignone nyerte.

Miklós Editnek az idei szezonban eddig kétszer sikerült a pontszerzés szuper-óriásműlesiklásban. Jelenleg 42. a szakági ranglistán, összetettben pedig a 38. helyen áll.

„ Nehéz feltételek között kellett helyt állnom, ami úgy gondolom, a körülményekhez képest sikerül. A pálya jó volt, és tetszett a vonalvezetése, de folyamatosan havazott a 10. rajtszám után, ami a látási viszonyokon sokat rontott. Ennek ellenére igyekeztem tartani a sebességemet. A középső szakaszon aztán kicsúsztam a friss hóba, így lelassultam. Húsz helyet tudtam előre lépni, de a pontszerzés most nem jött össze. Nem volt igazságos verseny, de ez a sportág erről szól. Az elsőknél még nem havazott... szerencse kell a síhez ” – nyilatkozta Miklós Edit.

Világklasszis sízőnknek számára most egy kis szünet következik, de két hét múlva a svájci Lenzerheide-ben ismét versenyez az újabb világkupa pontokért, március 16-án pedig a világkupa döntőben áll rajthoz lesiklásban azon a St. Moritz-i pályán, ahol egy évvel ezelőtt első dobogós helyezését szerezte.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.