Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit 8. helyezése a szombati lesiklásban

Ez a negyedik szezonbéli TOP 10-es eredménye a világkupában

2016.02.20. Magyar Sí Szövetség

Remekelt a szombati lesiklásban Miklós Edit, aki 8. helyen zárt a női alpesi sízők világkupa versenyén, az olaszországi La Thuile-ben. Ezzel az eredménnyel már a 11. helyen áll a szakági világkupa ranglistán. A futam győztese az olasz Nadia Fancini lett.
A világkupa sorozat új helyszínét, La Thuile-t, nehéz pályaként tartják számon. Rendkívül technikás, és ez komoly kihívást jelentett a sízők számára. Miklós Edit számára a pénteki futam felemásan sikerült. A menete nem volt technikailag teljesen hibátlan, de így is sikerült a 13. helyen végeznie. A szombati versenyre úgy készült, hogy az előző napi teljesítményének tanulságait levonva vág neki a pályának.

A mai lesikló futam megrendezése nem indult zökkenőmentesen, mivel az erős szél következtében az indítót lejjebb kellett hozniuk a szervezőknek, és így csak több mint negyedórával később startolhatott a mezőny. A felhős időjárás miatt pedig a látási viszonyok sem voltak ideálisak a pályán.

Miklós Edit 15-ös rajtszámmal indult. A pálya felső szakaszát ugyan nem mindig sikerült a legideálisabb nyomvonalon teljesítenie, de csak keveset vesztett sebességéből a lapos szakaszon. Viszont kiváló tempóval síelte a pálya alsó felét, és végül az addig éllovashoz képest az 5. helyen csúszott át a célvonalon. Teljesítményének értéke akkor vált igazán nyilvánvalóvá, amikor a legjobbak közül csak hárman tudtak beérni elé. Olimpiai hetedik sízőnk maga mögé utasított világ- és olimpiai bajnokokat, többek között a német Victoria Rebensburgot, vagy éppen a pénteki futamgyőztes svájci Lara Gutot. A verseny győztese az olasz Nadia Fancini lett, az amerikai Lindsey Vonn 2. helyen ért célba, de a mai pontjaival már megnyerte a szakági világkupát.

„ A mai már egy összeszedettebb, okosabb menet volt. A lapos előtt próbáltam egy kicsit invesztálni a vonalon, nem sikerült 100 %-osan, de sokkal jobban ment, mint tegnap. Nem veszítettem olyan sokat a lapos részen. Elégedettek vagyunk a mai eredménnyel, most már egy technikás pályán is top 10-es eredményt csúsztam! Holnap újból magas rajtszámom lesz, de remélem, sikerül a mai bugit a lábamban tartanom ” – értékelt Miklós Edit a futam után.

Világklasszis sízőnk idén a legtöbb lesikló versenyen stabilan hozza a TOP 15-ös helyezést, mai szereplésével pedig már negyedik alkalommal végzett a legjobb 10 között. A szakági világkupában is előkelő helyen áll, jelenleg a 11. pozícióról várja a folytatást.
Vasárnap szuper-óriásműlesikló versenyt rendeznek La Thuile-ben.

A női világkupa vasárnapi versenye Miklós Edittel
Helyszín: La Thuile (Olaszország)

• 2016. február 21. vasárnap, 11:15 (női szuper-óriásműlesiklás) TV: Eurosport 2, 11.00
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.