Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit december elején kezdi meg a világkupát

2014.10.30. MTI

A szocsi olimpián lesiklásban hetedik Miklós Edit rendszeresen az első 15-ben akar végezni az alpesi sízők idei világkupa-szezonjában. Az időközben magyarosított, horvát születésű Samsal Dalibor pedig november közepén versenyezhet először magyar színekben.
A csíkszeredai születésű síző a csütörtöki sajtóbeszélgetésen azt mondta, a legjobb eredményt kedvenc pályáján, St. Moritzban várja magától, ott jövő január végén versenyez majd a mezőny. A februárban sorra kerülő egyesült államokbeli világbajnokságon az első hat közé szeretne bekerülni. A mostani szezonban is a lesiklás lesz a fő száma, de indul szuper-óriásműlesiklásban, kombinációban és műlesiklásban is.

Miklós Edit december elején, a Lake Louise-ban sorra kerülő lesikló vk-versenyen kapcsolódik be a sorozatba, amely a múlt hétvégén, a férfiak és a nők söldeni óriás-műlesikló viadalával kezdődött.

Miklós Edit / Facebook
Miklós Edit / Facebook
Az MTK 26 éves sízője a kötetlen beszélgetés során több érdekességet is elárult a sílécek élezésével, illetve a síbakancsok állíthatóságával kapcsolatban, valamint arról is beszélt, hogy ezekkel a módosításokkal mennyire lehet befolyásolni az időeredményeket. 

Elmondta, hogy augusztus óta edz havon, intenzívebben szeptember közepe óta síel, s edzőjével mindennap kielemzi a csúszásairól készített videofelvételeket.

Kapitány Ildikó, a Magyar Sí Szövetség főtitkára az MTI kérdésére azt mondta, a nemrég magyar állampolgárságot és útlevelet kapott, horvát születésű Samsal Dalibor hozzájutott a magyar licenchez is, sőt, november 16-án, a finnországi Leviben sorra kerülő műlesikló vk-versenyen már rajthoz is áll. 

A 28 éves versenyző magával hozta az eddigi eredményeit, így jó starthelyeket kap majd a futamokon. A műlesikló-specialista Samsal a világranglistán 59., ennek köszönhetően a magyar férfi sízők ebben a szakágban már három kvótát kapnak az Európa Kupa versenyeire, a más világranglista pontokat adó viadalokon pedig minden szakágban négy helyett hat magyar férfi indulhat majd.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.