Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit háromszor is bravúrra készül

2016.02.18. Magyar Sí Szövetség

Kétszer lesiklásban, egyszer pedig szuper-óriásműlesiklásban áll rajthoz Miklós Edit a világkupa sorozat La Thuile-i állomásán, Olaszországban. A hétvégére tervezett fordulót ugyanis kiegészítették még egy lesikló versennyel, melyet a törölt Crans Montana-i futam pótlásaként pénteken rendeznek.
Miklós Edit az idei szezonban többször is tíz között végzett lesiklásban, a legjobb eredménye eddig egy 6. helyezés volt, melyet néhány héttel ezelőtt Cortina d'Ampezzo-ban szerzett.

A legutóbbi világkupa futam helyszíne a múlt hétvégén a svájci Crans Montana volt, ahol a hirtelen leesett, nagymennyiségű hó miatt a szervezők nem tudták előkészíteni a pályát a futam biztonságos lebonyolításához. Ezért mindkét versenynapon a futamok törlése mellett döntöttek.

Pénteken az elmaradt Crans Montana-i lesikló futamot pótolják az olaszországi La Thuile-ben, így a hétvégi futamokkal együtt három versenyen is elindul a női világkupa mezőnye.

Kép: Miklós Edit / Facebook
Kép: Miklós Edit / Facebook
Miklós Edit legutóbb a németországi Garmisch Partenkirchenben versenyzett, ahol a 7. helyen zárt, szuper-G-ben pedig újabb világkupa pontokkal lett gazdagabb. A mostani megmérettetésen minimális elvárása magával szemben a TOP 10-es eredmény megszerzése lesiklásban, de leginkább dobogós helyezéssel lenne elégedett. Szuper-óriásműlesiklásban pedig ismét a pontszerző pozíciót célozza meg.

Olimpiai hetedik helyezett sízőnk eddig még nem versenyzett a La Thuile-i pályán, első tapasztalatait az eddigi edzéseken gyűjtötte be.

„Hétfőn érkeztünk a helyszínre a csapatommal, és igyekeztünk minél több információhoz jutni, tapasztalatokat szerezni a pályáról. Így, hogy elmaradt a múlt heti, Crans Montana-i futam, még jobban fokozódott bennem a bizonyítási vágy. Már nagyon várom a versenyt. Szeretnék egy nagyot lépni előre a célom felé, hogy az idei szezonban is a legjobb három között állhassak a pódiumon ” – mondta Miklós Edit.

A női világkupa menetrendje Miklós Edittel
Helyszín: La Thuile (Olaszország)

• 2016. február 19. péntek 12:00 (női lesiklás) TV: Eurosport 1, 11:45
• 2016. február 20. szombat, 10:45 (női lesiklás) TV: Eurosport 1, 10:30
• 2016. február 21. vasárnap, 11:15 (női szuper-óriásműlesiklás) TV: Eurosport 2, 11.00
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.