Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit idei legjobbját érte el a cortinai versenyen

2016.01.23. Magyar Sí Szövetség

Idei legjobb eredményét érte el Miklós Edit, aki a 6. helyen végzett a női alpesi sízők világkupa sorozatának Cortina d`Ampezzóban rendezett lesikló versenyében. Ezzel a teljesítménnyel 40 világkupa pontot szerzett, a szakági világkupában pedig a 13. helyre lépett előre. A szám győztese az amerikai Lindsey Vonn lett.
Miklós Edit akárcsak két hete a Zauchensee-i világkupa versenyen, a mai lesiklásban is a 13-as rajtszámmal indulhatott. Olimpiai hetedik helyezett sízőnk a pálya felső szakaszát kiválóan teljesítette, és gyorsaságát tartotta a középső szakaszon is. Egyetlen hiba csúszott be sízésébe, amikor is egy kanyarnál kisodródott, de végül korrigálni tudott, és az akkori éllovas Tina Weirather mögé a harmadik helyre csúszott be. Csupán 7 századon múlt, hogy átvegye lichtensteini vetélytársától a vezetést.

Következett a ranglista legjobb hét versenyzője, akik közül négy Edit mögött fejezte be a futamot. Csak Lara Gut, Larisa Yurkiw és a verseny győztese, Lindsey Vonn végzett előtte. A vert mezőnybe került többek között a világbajnok Viktoria Rebensburg, valamennyi osztrák versenyző, de Edit egy másodpercet adott szinte az összes olasz klasszisnak is. A magyar lány mai sikeres szereplésével a 13. helyre lépett előre a szakági világkupában.
„ Eddigi legjobb eredményemet értem el a szezonban. Nagyon örülök, hogy sikerült a dobogósokhoz közeli időeredményt elérnem, és a 4. helytől is csak 7 század másodperc választott el. A pálya felénél volt egy hibám, amikor az egyik kanyarnál jobbra sodródtam, itt vesztettem időt, illetve erős volt a szél a pálya alsó szakaszán az egyik ugratójánál, de tudtam javítani mindkétszer, így gyors maradtam. Velem volt a korábbi edzőm, Dietmar Thöni, aki tanácsaival, emberségével sokat tett hozzá a teljesítményemhez. A segédedzőm, Renato Gaspar a verseny előtt azt tippelte, hogy 6. leszek, ez bejött, így jövök neki egy teával” – nyilatkozat Miklós Edit a futam után.

„ Nagyon összeszedetten és okosan versenyzett Miklós Edit. Volt edzője, Dietmar Thöni is eljött megnézni őt, és ilyen rövid idő alatt is hozzá tudott tenni a teljesítményéhez. Ez a 6. hely egy nagyszerű eredmény, ami azt jelenti, hogy az ünnepélyes díjkiosztóra is kivonulhat Edit, de ami még fontosabb, hogy stabilan hozza a pontszerző helyezéseket a szezonban. Reméljük, ezt a jó teljesítményt tovább viszi a következő versenyeire, és hamarosan még ennél is jobb eredményeknek örülhetünk „ – mondta Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.

Miklós Edit vasárnap szuper-óriásműlesiklásban indul, Samsal Dalibor pedig műlesiklásban versenyez Kitzbühelben.

A női világkupa Miklós Edittel:
Helyszín: Cortina d'Ampezzo (Olaszország)
• 2016. január 24. vasárnap, 11:30 (női szuper óriás-műlesiklás) TV: Eurosport 2 14.30

A férfi világkupa Samsal Daliborral:
Helyszín: Kitzbühel (Ausztria)
• 2016. január 24. vasárnap, 10:30 (műlesiklás 1. futam)
• 2016. január 24. vasárnap, 13:30 (műlesiklás 2. futam) TV: Eurosport 2 13.30
KOMMENTEK

Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.