Menü ≡

Miklós Edit pont nélkül a vasárnapi szuper-G-ben

2016.02.21. | Szerző: Magyar Sí Szövetség
A lichtensteini Tina Weirather nyerte a szuper-óriásműlesikló versenyt a női alpesi sízők világkupa sorozatának La Thuile-állomásán. A tegnapi lesiklás 8. helyezettje, Miklós Edit nem tudta megismételni hibátlan teljesítményét, a pálya középső részén kiesett, így ezúttal nem jött össze a pontszerzés.
h i r d e t é s
A szombati lesiklásban elért 8. helyezése után vasárnap szuper-óriásműlesiklásban indult Miklós Edit az olaszországi La Thuile-ben. Korábban a nagyon technikás futamokon nem tudta kihozni magából a legjobbat, de tegnap sikerült ráéreznie ennek a pályának az íveire, és ezt a tapasztalatot szerette volna magával vinni vasárnapra is.

Az 54 fős mezőnyben Miklós Edit 52-es rajtszámmal vágott neki a távnak. A pálya felső szakaszán jelentős időhátrányt szerzett, majd valamelyest javított pozícióján, a pálya középső felében azonban kiesett. Az okokról a következőket mondta:

„Annyi történt, hogy a pálya közepén lekéstem egy kaput, és emiatt nem sikerült folytatnom a versenyt. Az is közrejátszott még, hogy a pálya eléggé rázós volt, ezért nem tudtam rajta jól sízni.”

Ezt a hétvégét lesiklásban pozitív mérleggel zárta olimpiai hetedik helyezett sízőnk, aki ebben a szakági világkupában az előkelő 11. helyről várja a szezon utolsó lesikló vk-versenyét, a St Moritz-i döntőt.

Szuper-óriásműlesiklásban pedig jövő szombaton gyűjthet újabb pontokat az andorai Soldeu-El Tarter-i pályán.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »