Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit Val d'Isere-ben folytathatja sikersorozatát

Szombaton lesiklásban, vasárnap szuper-G-ben versenyez

2016.12.16. Magyar Sí Szövetség

A franciaországi Val d'Isere-ben rendezik hétvégén az alpesi sí világkupa sorozat következő futamait, melyeken rajthoz áll Miklós Edit is. Az MTK sízője kiválóan kezdte a szezont: a Lake Louise-ban rendezett lesikló versenyen pályafutása legjobb eredményét beállítva a dobogó 3. fokára állhatott. Ezúttal is a pódiumon szeretne végezni.
Kép: Miklós Edit / Facebook - AGENCE ZOOM
Kép: Miklós Edit / Facebook - AGENCE ZOOM
Pályafutása legjobb szezon kezdetét produkálta olimpiai hetedik helyezett sízőnőnk a kanadai Lake Louise-ban 2 héttel ezelőtt. Miklós Edit az első lesikló versenyen 10. lett, a következő versenynapon sikerült hibátlan sízéssel 3. helyen végeznie, szintén lesiklásban. Végül szuper-G-ben begyűjtött egy értékes, 13. helyezést is.

A tengerentúlon elért siker után most a franciaországi Val d'Isere-ben bizonyíthat. Ez egy fontos helyszín Edit életében, ugyanis itt indult először világkupában, 2005-ben. Ráadásul a St. Moritz-i és Garmisch-Partenkirchen-i mellett Val d'Isere számít az egyik kedvenc pályájának. Értékes eredményeket ért itt el a korábbi világkupa futamokon: lesiklásban tavaly 9. helyezést szerzett, 2013-as futamon 12-ként ért célba.

A mostani verseny hétvége a világkupa mezőny számára pénteken szuper-kominációval kezdődik, melynek lesikló számában Miklós Edit is elindul, de csak edzésként vesz részt, a délutáni szlalom számban nem áll rajthoz. Ebben a szezonban ugyanis a két gyorsasági számra koncentrál alpesi sízőnk, akinek célja a dobogós helyezés megszerzése lesiklásban és a 15-be kerülés szuperóriás-műlesiklásban.

A Val d'Isere-i világkupa menetrendje:
• 2016. december 16. péntek, 10:30 és 14:00 (női szuper kombináció, TV: EUROSPORT lesiklás 10:15-től és műlesiklás 13.45-től)
• 2016. december 17. szombat, 10:30 (női lesiklás, TV: EUROSPORT 10:15-től)
• 2016. december 18. vasárnap, 10:30 (női szuperóriás-műlesiklás, TV: EUROSPORT 10:30-tól)
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.