Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit visszavonult, elnök szeretne lenni

2018.04.12. MTI

Miklós Edit csütörtökön bejelentette visszavonulását, illetve jelezte, vasárnap versenybe száll a Magyar Sí Szövetség elnöki posztjáért.
"Rengeteget segítettem abban, hogy Magyarország felkerüljön a sísport térképére. Csodálatos hét esztendő volt magyar színekben versenyezni, mindig a profizmus felé haladtunk. A mostani vezetőség, Bajai András elnök és Vámos Attila ügyvezető viszont amatőr" - jelentette ki könnyeivel küszködve sajtótájékoztatóján a lesiklásban olimpiai hetedik alpesi síző.

Hozzátette: "Semmi jóra nem vezet, amit ők csinálnak. Nem tudunk profin együttműködni, elsősorban ezért döntöttem a visszavonulás mellett"

Miklós Edit azt mondta, eredetileg úgy tervezte, hogy a jövő évi vb után akasztja szögre a bukósisakját.

A 30 éves sportoló kifejtette, nem az egészségi állapota miatt hagyta abba, mivel januári, második térdsérülése szinte "semmiség" volt az elsőhöz képest, amelyet 2017 januárjában szenvedett el. Kiemelte, térdszorító nélkül jár és három hónappal a balesetet követően már sílécre állhatna.

"Mindent megtettem, büszkén hagyom abba" - fogalmazott Miklós Edit, aki elárulta, számára a szocsi játékokon elért hetedik helye a legkedvesebb emlék, de szívesen gondol a világkupa futamokon elért két harmadik helyére is.

Miklós Edit alpesi síző sajtótájékoztatót tart egy budapesti étteremben 2018. április 12-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Miklós Edit alpesi síző sajtótájékoztatót tart egy budapesti étteremben 2018. április 12-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
A csíkszeredai születésű síző elmondta, novemberben úgy választották meg elnöknek Bajai Andrást, hogy folytatja az előző vezetés által megkezdett munkát, de egyik napról a másikra ezt felrúgta, az általa kinevezett ügyvezető pedig rendre beleszólt szakmai kérdésekbe. A szövetségben uralkodó káoszra példaként említette, hogy az egyik szponzori szerződést felmondták, az edzők pedig nem kapják meg a pénzüket.

"A mostani fiatalok jobb eredményeket érnek el, mint én ugyanebben a korban. Összes energiámat abba fektetem, hogy ők jobbak legyenek. Lesznek még Miklós Editek és világkupákon szereplő versenyzők" - mondta Miklós Edit, aki a korábbi, Kálomista Gábor és Kaszó Klára által fémjelzett vezetés munkájának folytatását ígérte, szorosan együttműködve a klubokkal.

Az eseményen jelen volt a szintén csíkszeredai születésű, kétszeres olimpikon Szőcs Emőke sílövő és sífutó is, aki múlt héten vonult vissza. Ő az MTI-nek elmondta, szintén szerepet vállal a szövetség munkájában, amennyiben Miklós Edit lesz az elnök.

Vasárnap 15 órától a Danubius Hotel Arénában tartják a szervezet rendkívüli közgyűlését, amelynek egyik napirendi pontja a tisztségviselők visszahívása, majd megválasztása.
KOMMENTEK
minerel | 2018.04.12. 12:23
A visszavonulás rendben de elnök neee!!!! :-(
maci-laci | 2018.04.12. 14:13
Nem tisztem verbális képességét megítélni, de úgy vélem van hová fejlődnie.
arsenal | 2018.04.12. 15:17
Sajnálom, hogy visszavonul, de érthető lépés.
A múltkori nyilatkozatával sportvezetőként nálam már leírta magát. Persze elhiszem, hogy szívesen kevergetné Kaszó Kláráékkal a pénzesbödönt.
BorsosL62 | 2018.04.13. 06:26
Egyből látszik hogy magyarok vagytok, rögtön a pénzről beszéltek, természetesen negatívan. Ami meg a verbalitást illeti, nem az a legfontosabb, ki hogy tud nyilatkozni, hanem mit cselekszik. Tudjátok a "tettek beszélnek".
maci-laci | 2018.04.13. 06:45
A többes szám nem igazán helytálló ;)
A beszédkészség pedig bizonyos pozícióknál elengedhetetlen.
bouquetk | 2018.04.13. 09:52
Kedves BorsosL62, mit tett idáig ez a hölgy, ami alkalmassá tenné az elnöki posztra? Ugye abban egyetértünk,hogy az,hogy viszonylag gyorsan sízik, itt nem játszik.
Konrád Leo | 2018.04.13. 21:24
Nem abból látszik, hogy magyarok vagyunk, mert a pénzről beszélünk, hanem abból látszik, hogy a sajátunkat kikezdjük... Ez a tipikus magyar szokás.
Edit sportolóként hatalmas eredményeket ért el és ez már valami- megérdemli a tiszteletet.
maci-laci | 2018.04.13. 21:37
kedves Konrd Leo azt hiszem senki sem vitatta Edit teljesítményét. az előtt le a kalappal !!! A kommentek a sportdiplomata ambíciójára irányultak. Szerintem fordítva ülsz a lovon !!
minerel | 2018.04.13. 22:30
Ne feledjük a Szőllős testvérek esetében a pártatlan sporttársi hozzáállását. Na akkor milyen szöveg ez az "abból látszik, hogy magyarok vagyunk"?
százas | 2018.04.15. 13:31
Sok élsportoló folytatta sportvezetőként, valóban változó sikerekkel. A sportban a csúcsra jutáshoz rendkívüli képességek szükségeltetnek mentális és fizikai oldalról is. Ez nem veszik el és hasznosítható a további életpálya során is, ez a sport egyik legfőbb hozadéka. Ne mondjunk ítéletet előre nemzetünk büszkeségéről! Mellesleg síztél már "viszonylag gyorsan" bouquetk?
huligan | 2018.04.16. 16:13
Hagyjuk már Edit sikereit! Ne essünk hasra. Szép volt, jó volt, ügyes volt! Szurkoltam neki. Mindent sikerült lerombolnia, emberileg egy nagy NULLA!!! Az hogy akar sportvezető lenni, utánpótlással foglalkozni, aki nagy nyilvánosság előtt támogatja kamasz versenyzők KÉT ÉVRE való eltiltását és fenyegeti a nemzetét, a rajongóit, hogy ő abbahagyja, ha... TESSÉK??? MI VAN???

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.