Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miklós Edit pontszerzése szuper-óriásműlesiklásban

2016.01.24. Magyar Sí Szövetség

A 27. helyen végzett Miklós Edit a női alpesi sízők világkupa sorozatának Cortina d`Ampezzóban rendezett szuper-G versenyében. Így a szombati lesiklásban elért 6. helyezése után ebben a szakágban is idei legjobb eredményét produkálta. Samsal Dalibor a műlesiklás számának első futamában kiesett.
Legeredményesebb hétvégéjén van túl az idei szezonban Miklós Edit, aki szombaton 6. lett lesiklásban, vasárnap pedig 27. helyen fejezte be a szuper-G futamot. Mai teljesítményével 4 vk- pontot szerzett, a szakági világkupa ranglistán pedig felkerült a 39. helyre. A szám győztese az amerikai Lindsey Vonn lett.

Edit az 53 fős mezőny végén, 51-es rajtszámmal indult. Nem tartott attól, hogy sokat romlik a pálya minősége, mivel az időjárási viszonyok kedvezőek voltak, mégsem elégedett maradéktalanul a versenyzésével.

"Nagyon örülök, hogy idén is ezen a csodálatos pályán sikerült világkupa pontokat csúsznom szuper-G-ben. Tavaly is itt tört meg a jég, ami annak is köszönhető, hogy egyre jobban fekszik nekem ez a technikás pálya. Bár nem vagyok elégedett a teljesítményemmel, mert nem volt hibátlan a menetem. De a romló látási viszonyok is hátráltattak sízés közben, mivel a verseny vége felé már nem sütötte a nap a pályát. De engedtem a léceket csúszni, ahol csak lehetett, és így összejött a pontszerzés” – mondta Miklós Edit a futam végén.

Samsal Dalibor is rajthoz állt vasárnap, a férfiak műlesikló versenyében volt érdekelt, melyet az ausztriai Kitzbühelben rendeztek. Alpesi sízőnk, aki egy héttel ezelőtt 22. helyezésével megszerezte első pontjait a világkupa wengeni szlalom versenyében, ezúttal nem tudta megismételni korábbi jó szereplését. Pedig kiválóan indult az első futam számára, a második mérőpontnál a 17. helyen állt, amikor is rontott, és kiesett a versenyből. A pálya eléggé megszórta a mezőnyt, a 83 indulóból csak 40-en értek célba az első futamban. A versenyt végül a norvég Henrik Kristoffersen nyerte.

A magyar szlalomos célja továbbra is az, hogy sikerüljön újabb pontokat szereznie. Erre legközelebb kedden lesz lehetősége, amikor is az esti schladmingi világkupa futamon áll rajthoz.

A férfi világkupa menetrendje Samsal Daliborral:
Helyszín: Schladming (Ausztria)
• 2016. január 26. kedd, 17:45 (műlesiklás 1. futam) TV: Eurosport 1 17.30
• 2016. január 26. kedd, 20:45 (műlesiklás 2. futam) TV: Eurosport 1 20.30
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.