Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mölltali sokk: nyolcperces parkolás 120 ezerért

2018.09.02. Bata Attila

Még a tavalyi szezonban történt, hogy egy klagenfurti autós nyolc percig parkolt egy Mölltalhoz közeli szállodához vezető úton, majd a napokban, hat hónappal később, levelet kapott, amelyben 370 eurós (kb. 120 ezer forint) kártérítést követelnek, különben bíróságra megy az ügy.
Mölltal idén februárban
Mölltal idén februárban
A Kleine Zeitung cikke szerint a klagenfurti Franz Josef Starhemberg autója február 15-én birtokháborítást követett el. Pontosabban, az egyik síszállodához vezető úton állt meg összesen nyolc percig.

A helyi polgármester szerint a szállodához vezető út magántulajdonban van, az autóforgalmat a szállodához a tulajdonos engedélyezte, de a megállást nem. A helyzet már évek óta borzolja a környék idegenforgalmi illetékesei és a vendégek idegeit. Starhemberg szerint az elmúlt években a szállodavendégek több száz feljelentést kaphattak.

Az osztrák autóklub (ÖAMTC) jogászának véleménye szerint a tulajdonosnak jogilag igaza van, de a kártérítés összege erősen túlzott. Mivel egy esetleges tárgyaláson a bíróság nagy valószínűséggel a magánút tulajdonosának adna igazat, így igazából annyit kérhet ilyenkor, amennyit nem szégyell.

Starhembergis is erre a megállapításra jutott miután megbeszélte az ügyvédével és fizetett mielőtt az ügy magasabb szintre került volna, és még többe került volna.

Érdekesség, hogy az autót nem is ő vezette, ő csak kölcsönadta barátjának, aki egy nagycsaládos síelésen vett részt Mölltal környékén két autóval. A másik autó tulajdonosa is hasonló összegű felszólítást kapott. Az is érdekes, hogy évek óta itt szállnak meg síeléskor, de fogalmuk sem volt a tiltásról.

Sajnos, az eredeti cikkből nem derül ki, hogy melyik település melyik szállodájáról van szó. Mennyire van világosan kitáblázva a tiltás (a privát jelleg), és a szálloda hogyan tájékoztatja erről az autósokat? Mindenesetre kerüljük a magánterületeket, ha egy síterepen parkolni szeretnénk. 
KOMMENTEK
hikefun | 2018.09.03. 12:23
Beteg🐄
bertazs | 2018.09.09. 09:39
Igazi turista csalogató hozzáállás...Jó lenne valami pontosabb infót is tudni, mert én is előfordulok időnként a Mölltal-on és nem szeretnék így járni.

Szállástippek
Alpenhotel Badmeister csillagcsillagcsillag
Az Alpenhotel Badmesister a mölltali síterephez legközelebbi szálloda. Kellemes környezetben, nagy parkkal, félpanziós ellátással és számos wellness szolgáltatással (panorámaszauna, finn szauna, gőzfürdő, relax szoba) várja vendégeit!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kärntnerhof csillagcsillagcsillag
Mallnitz központjában helyezkedik el a 3 csillagos Hotel Kärntnerhof, melynek felújított 2-4 ágyas hotelszobái és 2-10 személyes apartmanjai kényelmes szálláshelyet kínálnak. Ingyenes szauna és infrakabin használat!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenblick Panzió
Hangulatos, kényelmes, családbarát panzió és apartmanház a gleccser sífelvonójától csupán 7 km-re, Flattach városkában. Az ingyenes síbusz megállója a háztól 70 méterre áll meg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.