Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

USA: így küzdenek a hegyvidéki települések a klímaváltozás ellen

2023.10.10. 2023.10.17. sielok.hu | frissítve: 2023.10.17.

Az Egyesült Államok síterepei számára is komoly kihívást jelent az évhajlatváltozás. A Mountain Towns 2030 Climate Solutions Summit egy olyan találkozó, ahol erre a kihívásra keresik a választ a hegyvidéken élő közösségek és az oda látogató turisták érdekében.
Az Egyesült Államok több mint 50 hegyi közössége és üdülőhelye képviselteti magát a Csúcstalálkozón, amely értékes lehetőséget kínál a hálózatépítésre, a tanulásra és a kollégákkal való együttműködésre annak érdekében, hogy felgyorsítsák az éghajlatváltozás elleni küzdelmet. 2023. október 18-19-én tartják a következő találkozót a Colorado államban található Vail Resort sí- és üdülőközpontban.

A konferencián a vitaindító előadásokat beszélgetések követik a világ legjelentősebb klímavezetőivel és aktivistáival. Több mint 25 szakértők által vezetett workshopot tartanak, amelyek olyan témákat fednek le, mint a tiszta energia, a mobilitás, az érdekképviselet, a fenntartható turizmus, a villamosítás és egyéb speciális eszközök a legkeményebb éghajlati kihívások kezelésére.

"Mi, akik a hegyvidéken élünk már tényleg a saját bőrünkön érezzük az éghajlatváltozást. A rekordot döntő hőség, a rövidebb tél, a pusztító erdőtüzeket okozó óriási szárazság, valamint a félig telt folyók és tavak fenyegetést jelentenek az általunk szeretett közösségek számára. Négy évszakos turisztikai célpontként méginkább nyilvánvalóvá, hogy a klímaváltozás kockáztatja vállalkozásainkat, megélhetésünket és hegyvidéki kultúránkat egyaránt." - állítják a érintettek.

2016-ban Park City lett az első hegyvidéki település, amely elkötelezte magát a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátás mellett 2030-ra. Ez az eredmény több éves elhivatottság és tervezés eredménye, valamint a helyi választott tisztviselők és kormányzati vezetők, üdülőhelyek, vállalkozások és aggódó polgár-aktivisták összefogásának köszönhető. Minden hegyi közösségnek ugyanezt az ambiciózus célt kell elérnie.

A 2019-ben indult Mountain Towns 2030 célja, hogy a Park City vezető szerepét és tanulságait kihasználva más régiókat is inspiráljon, hogy minél gyorsabban érjék el a nulla szén-dioxid-kibocsátást. A közös szakmai munka és összefogás ezt támogatja.
A csoportkép a tavalyi találkozón készült Breckenridge-ben | Fotó: mt2030.org
A csoportkép a tavalyi találkozón készült Breckenridge-ben | Fotó: mt2030.org
További információk a rendezvény hivatalos oldalán: mt2030.org/summit
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.