Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Energia témájú cikkeink

USA: így küzdenek a hegyvidéki települések a klímaváltozás ellen

2023.10.10. 2023.10.17. sielok.hu | frissítve: 2023.10.17.
Az Egyesült Államok síterepei számára is komoly kihívást jelent az évhajlatváltozás. A Mountain Towns 2030 Climate Solutions Summit egy olyan találkozó, ahol erre a kihívásra keresik a választ a hegyvidéken élő közösségek és az oda látogató turisták érdekében.

Elérte az ezereurós határt a salzburgi szezonbérlet

2023.08.30. Bata Attila
Talán a legnépszerűbb osztrák szezonbérlet ára az idén ismét emelkedik, és késői vásárlás esetén már át is lépi az eddig lélektani határnak tartott ezer eurót. Elővételben még mindig olcsóbb, és az eddig napvilágra került bérletárakat tekintve még mindig kedvező megoldás azoknak, akik egy szezonban elég sokat síelnek a régiós bérlet síterepein.

Egy osztrák síterep eladta az ülőliftjét, hogy kifizesse adósságait

2023.06.15. Bata Attila
A Felső- és Alsó-Ausztria tartományok határán található Forsteralm eladta ülőliftjét, és ezzel kifizette adósságait. A síterep már az előző szezonban teljesen új koncepcióval indult el, amelynek három legfontosabb eleme a családi síelés, a sítúrázás és a hótalpas túrázás.

Növényi olajat tankolnak a kapruni ratrakokba

2023.03.09. Bata Attila
Salzburg legmagasabban található síterepe már októberben megkezdte az idei szezont, amelynek egyik újdonságát a ratrakokba töltve találjuk. A síterep jelentős mennyiségű gázolaj helyett növényi olajjal üzemelteti december óta a ratrakokat.

A kis osztrák sípálya csak egy euróval emelte a napijegyet

2023.01.28. Bata Attila
Idén jelentős mértékben megdrágult az energia, ennek nyomán áremelésre kényszerültek a síterepek. Az alsó-ausztriai Jauerling síterepe igazából csak egy sípálya, de így is megtalálta célközönségét. A jó hír, hogy a helyieknek idén is sikerül kedvező áraikat megtartaniuk.

Nassfelden december 7-én kezdődik a síszezon

2022.12.06. sielok.hu
Nassfeld idén is bebizonyítja, hogy Karintia leghóbiztosabb síterepe. Ennek köszönhetően – az előzetes terveknek megfelelően – 2022. december 7-én szerdán indul Nassfelden a síszezon.

Fenntarthatóság Ausztriában: működő példák a téli turizmusban

2022.11.08. austria.info
Amikor Ausztriában fenntarthatóságról beszélünk, akkor nemcsak az ökológiai dimenziót, hanem a társadalmi-kulturális és gazdasági komponenseket is egyformán bevonjuk. Itt jönnek képbe Ausztria házigazdái és az osztrák vendégszeretet is.

Ausztria jó téli szezonra számít

2022.10.31. sielok.hu
Az osztrák idegenforgalmi hivatal jelentése egyértelműen arról tanúskodik, hogy annak ellenére, hogy nehéz évek vannak a síközpontok mögött, a Covid-járvány már nem befolyásolja a foglalásokat. Mind többen és többen térnek vissza a síeléshez, a havas sportokhoz, hiszen ez az a szerelem, ami a jelek szerint sem múlik el soha.

Vonatok és buszok hozzák a síelőket Schladmingba

2022.10.28. sielok.hu
A fenntarthatóság napjainkban olyan fontos turisztikai trend, amit az energiaválság most jelentős mértékben felerősít. A Schladming-Dachstein üdülőrégió a klímabarát utazások támogatásán, a síhegyek energiaoptimalizálásán, valamint a szálláshelyek környezetvédelmi minősítésén dolgozik, és konkrét eredményekről tud beszámolni.

Mítoszok és tények: Mennyi energiát használnak a sífelvonók?

2022.10.21. Wesselényi Andrea
Itt az ideje, hogy a sífelvonók energiahasználatával kapcsolatban eloszlassunk néhány mítoszt, hogy a helyükre valós, bizonyított tények kerülhessenek.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.