Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A kis osztrák sípálya csak egy euróval emelte a napijegyet

2023.01.28. Bata Attila

Idén jelentős mértékben megdrágult az energia, ennek nyomán áremelésre kényszerültek a síterepek. Az alsó-ausztriai Jauerling síterepe igazából csak egy sípálya, de így is megtalálta célközönségét. A jó hír, hogy a helyieknek idén is sikerül kedvező áraikat megtartaniuk.
Hétvégén minden üzemel. Még 20% kedvezményt is adnak internetes bérletvásárlásnál.
Hétvégén minden üzemel. Még 20% kedvezményt is adnak internetes bérletvásárlásnál.
Lassan két évtizede írok ezen a portálon, de csak egy dolog biztos a síeléssel kapcsolatban: mindenki mást ért rajta, mindenkinek mást jelent ez a sport. A nagyobb pályarendszerekre vágyó síelőknek nem érdemes folytatniuk az olvasást, hiszen Jauerling összesen egy ötszázméteres pályával büszkélkedhet. Azonban ahogy mondani szokták, ennek a helynek is kialakult a törzsközönsége.

Például kezdő gyerekkel nem nagy különbség, hogy hány pályán ismerkednek meg a sportággal, ezen felül kicsiben itt is megtalálható, ami a többi síterepeken: hóágyú, víztározó, ratrak, húzólift, hütte és még esti síelés is.

Furcsa, de a felnőttek is megtalálják számításukat. A síterep felhívására beküldött adatokból kiderült, hogy egy hölgy egy közeli településről az előző szezonban 1063 alkalommal jött le ezen a pályán:
Tavaly egy felnőtt napijegyet 23 euróért kínáltak, plusz 2 euróval az esti síelésre is érvényes volt. A gyermekjegy 15 euróba került. Ezen felül szinte óránként, sávosan csökkenek a jegyárak, akinek sok lenne egész napra ebből az egy pályából. Idén a felnőtt napijegy egy euróval, a gyermekjegy fél euróval (50 cent) drágul.

A síterep évek óta tudatosan fejleszt, energiatakarékos berendezéseket vásárolnak és üzemeltetnek, így 25%-kal csökkent az áramfelhasználásuk. Teljesen automatizált rendszerrel, kilenc hóágyúval is tökéletesen be tudják havazni az egész pályát.
Esti síeléssel kezdődött a szezon december 16-án
Ezen felül a síterep hosszútávú szerződést kötött az energiaszükségleteire, így idén sem marad el az esti síelés, amelynek áramfogyasztása egész szezonban három családi ház fogyasztásának felel meg.

Egyetlen „komolyabb” változás, hogy 14 év után az idén új üzemeltetővel indul a gasztronómiai a hüttében.
A héten, a havazás után
A héten, a havazás után
Jauerling december 16-án esti síeléssel indította az idei szezont. Karácsony után az enyhe időjárás miatt ideiglenesen szünetelt a nyitvatartás. Az elmúlt napokban érkezett havazás után ismét kinyitott a sípálya.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.