Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Másfél méternyi hó esett a karintiai síterepeken

2023.01.25. Bata Attila

Az egy héttel ezelőtti hatalmas hóesés után ismét komoly havazás érkezett Ausztria déli részére, ezúttal is Karintia és Stájerország kapta a legtöbb havat. Az előrejelzések elég jól bejöttek, a karintiai Wolfsberg járás környéki síterepek 130-150 cm friss havat jelentettek.
Tűzoltó munkában (Freiwillige Feuerwehr Zell-Freibach)
Itt található Weinebene síterepe, ahol az üzemeltetők 150 centi friss hóról számoltak be. A síterep természetesen zárva, a liftek nem közlekednek. Tegnap még a liftek megközelítése is lehetetlen volt, hogy elkezdjék kiásni őket a hatalmas mennyiségű hó alól.

Hasonló a helyzet a légvonalban közeli Koralpe síterepén is. Itt két napja nem mentek a liftek a hóvihar miatt. Itt 130 centi friss havat jelentettek az üzemeltetők. Mindkét helyen dolgoznak, hogy a síterepek minél előbb kinyithassanak. Reményeik szerint, ha csak korlátozottan is, de hamarosan újranyithatnak. Koralpéről olvasónk az alábbi galériát küldte:
Karintia többi részén is komoly mennyiségű hó hullott, ahogy ezt a lenti képeken és videókban látható. A havazás az ország többi részét is elérte, de nem ilyen őrült mennyiségben. Ausztriában, kedvező módon, teljesen megváltoztak a hóviszonyok az elmúlt hetekben. Most szinte bármelyik síterepen elég havat találunk. A havazás most egy rövidebb szünetet tart, de a következő hét elejére érkezik az újabb adag. Ezúttal az északi oldal síterepei részesülnek a hóból, a déli oldal fellélegezhet. 
Karintia: másfél méter hó
Koralpe, Alpengasthof Weinofenblick
Kép: Freiwillige Feuerwehr Zell-Freibach
+
Kép: Freiwillige Feuerwehr Zell-Freibach
Kép: Freiwillige Feuerwehr Zell-Freibach
Bevetésen az energiaszolgáltató munkatársai, többezer háztartás maradt áram nélkül
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓK (2)
Hotel Koralpe csillagcsillagcsillag
2007-ben átadott, családias hangulatú szálláshely közvetlenül a Koralpe síterület szívében, 50 méterre a legközelebbi húzólifttől. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatások: infraszauna, játszószoba, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Feriendorf Koralpe csillagcsillagcsillagcsillag
Családbarát faházak 94-190 m²-es területükkel 6-8-10 személynek, közvetlenül a sípályák mellet. Hangulatos belső kialakításuk és igényes berendezésük tökéletes hangulatot teremt az üdüléshez.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.