Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb méteres havazás érkezik az osztrák hegyekbe

2023.02.01. Bata Attila

A múlt héten Ausztria déli része kapott hatalmas mennyiségű havat. Úgy tűnik, hogy Holle anyó tervszerűen adagolja a fehér mannát, ezen a héten a hegység északi oldala számíthat jelentős adagra. Háromnapos havazás, hóviharok, széllökések és fokozott lavinaveszély tölti ki a hét hátralévő részét.
Ski amadé: ide is érkezik a havazás
Ski amadé: ide is érkezik a havazás
Múlt héten a karintiai síterepeken hullott kb. 30 óra alatt 130-150 centiméter hó. Akkor egy mediterrán ciklon hozta a sok csapadékot, most a Nordstau jelenség alakul ki, amikor az északról érkező hideg és nedves levegő napokon át az Alpok északi oldalára rakja a csapadékot.

Az északi oldal Franciaországtól Svájcon át egészen a kelet-ausztriai régióig számíthat havazásra a magasban, a legtöbbre valószínűleg salzburgi síterepeken. Most akkor próbáljuk megsaccolni a várható mennyiségeket.
A várható havazás területi eloszlása Ausztriában
A várható havazás területi eloszlása Ausztriában
Szándékosan az egyik legtöbb csapadékot jelző modellt tettem be. Salzburgban várhatóan eléri az 1 métert a friss hó mennyisége a magasabb régiókban. Salzburgtól keleti és nyugati irányban csökken a hómennyisége. Nyugatra az osztrák határ svájci oldalára még 30-50 cm, keletebbre kb. hasonló arányban, de a magas-stájer régió ennél jóval több havat kaphat, erős szél kíséretében.
Hómennyiségek a Salzburg régióban a következő 72 órában (Lawinenwarndienst Salzburg)
Hómennyiségek a Salzburg régióban a következő 72 órában (Lawinenwarndienst Salzburg)
A csapadék 600-800 méter alatt eső formájában érkezik, és szerda estétől kisebb megszakításokkal szombatig folyamatosan kell rá számítani. A havazáshoz viharos szél is társul. Egyrészt nem lesz ideális idő a síterepeken, másrészt az ülőliftek pihenni fognak a szélnek kitett hegyoldalakban. Pályán kívül megemelkedik a lavinaveszély, szakértők a következő napokban nem javasolnak túrákat az erdőhatár felett.

Ausztriában a hét elején már bemelegített a havazás egy kisebb adaggal. A tél megérkezett, a lehető legjobbkor, hiszen megkezdődött a síszünetek kiadása az osztrák iskolákban. A januári hóhiány már csak távoli emlék, ezt a webkamerákon is lehet látni.
KOMMENTEK
Gletscher7 | 2023.02.04. 06:13
Szuper. Indulunk is, Salzburgba! Jó havat mindenkinek!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Feriendorf Murau
Önálló, szépen berendezett házak Murau szélén. A környéken rengeteg kikapcsolódási lehetőség van. Akár 12 fő elszállásolására is alkalmasak a házak (70-135 m2), némelyikben pezsgőfürdő és szauna is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel-Gasthof Lercher csillagcsillagcsillagcsillag
Osztrák család által vezetett, nagy múltú szálláshely Murau központjában, Kreischbergtől 7 km-re, 4 csillagos igényes szállodai, valamint 3 csillagos kedvezőbb árú szobákkal. Wellness: szauna, gőzszauna, relaxációs terem, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kreischberg Pool Villas
Vadonatúj, luxus színvonalú házak a kreischbergi kabinos alsó állomásától 200-300 méterre. Az exkluzív berendezésű, 8-10 fős házak mindegyikéhez szauna ill. merülőkád v. kültéri, fűtött kismedence tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.