Chopok: két méter hó és az összes sípálya üzemel!

2023.02.02. Bata Attila

A héten két komolyabb mérföldkőhöz érkezett a legjobb szlovákiai síterep. Nálunk inkább Chopok, a szlovákoknál Jasná néven ismert síterepen a természetes hóréteg vastagsága idén először meghaladta a két métert és az összes sípályát megnyitották.
Jasná: most tényleg tél van!
h i r d e t é s
Az utóbbi napokban havazás és szélvihar érkezett a szlovák hegyekbe. Nehéz is most napos képeket találni a helyi webkamerákon, de az sosem baj, ha érkezik az utánpótlás a hóból. Bár ezt biztosan máshogy láthatják azok, akik éppen a hóviharban várják, hogy elálljon a szél, és újból induljanak a lanovkák. Az utóbbi két napban kb. 25 centiméter hó hullott, így a meteorológiai állomás (2008 méter) adatai szerint idén először átlépték a kétméteres határt. Tegnap este 207 centimétert mutatott a mérce.
A pályakarbantartók vezetőjének a helyzetjelentése. Szlovák nyelvtanfolyam nélkül is átjön a videó vizuális hatása...
Az üzemelő sípályáknál azt láthatjuk, hogy 35/35, vagyis a sítérképen jelzett pályák közül az összes üzemel. Legutoljára megnyitották a 6-os számú Szlalom pályát. A fenti hóadat természetesen a meteorológiai állomásra vonatkozik, ennyi havat csak a legfölső részeken, pályán kívül találunk. A legfontosabb pályákon 80-100 centiméter vastag a hó, de a kevésbé „használt” pályákon is 20-40 cm vastagra tömörítették gépekkel. Van olyan pálya is, például a 3-as jelű, amelyet szándékosan nem ratrakolnak, de megnyitották a haladó síelők előtt.

És még egy jó hír. Mostantól fél órával meghosszabbodik a nyitvatartás, az utolsó liftek 16 óráig járnak.

Arra számítani kell, hogy a havazás folytatódik és további jelentős mennyiségű hó érkezik a szlovák hegyekbe a hétvégéig. Utána pedig beköszönt a jégkorszak, vagyis jövő hétre az idei tél eddigi leghidegebb napjait jósolják a szlovák síterepekre. Vasárnaptól napközben is mínusz 5 fok körül alakul a hőmérséklet az északi részeken, éjszakára pedig a mínusz 20 fok sem kizárt.
KOMMENTEK
| 2023.02.03. 10:04
Érdemes lenne felhívni a figyelmet, hogy aki pályán kívül csúszik vegye figyelembe https://hzs.sk/ információit
Buday Gyula | 2023.02.07. 12:13
Végre, mint 30 éve !!!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Besenova csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel a Gino Paradise termálfürdő és aquapark területén, 15 km-re Rózsahegy és 27 km-re Chopok/Jasna síterületeitől. A szálloda vendégei részére ingyenes a belépő a Besenova élményfürdőbe (medencék, csúszda).
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Záhradky apartmanok
Egyszerűen berendezett apartmanok a Chopok északi oldalán, a Záhradky állomásnál találhatóak, karnyújtásnyira az innen induló 2db hatüléses lifttől: A házban 3db 2-9 fős "retró" apartman található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.