Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A síszünet jót tett az alsó-ausztriai síterepek forgalmának

2023.02.17. Bata Attila

A magyar határhoz közeli alsó-ausztriai síterepek üzemeltetői kissé fellélegezhettek az osztrák síszünet első hete után. A családok régóta nem látott nagy számban lepték el Hochkar, Ötscher és a többi síterep pályáit. A teljes megnyugváshoz még annyi hiányzik, hogy a szezon hátralévő részében néhány erős hétvége növelje a forgalmat.
Álomidőjárás volt Hochkaron a múlt héten
Álomidőjárás volt Hochkaron a múlt héten
Emlékezhetünk, hogy karácsony után, a téli szünetben lassan már mindenki temetni kezdte az idei síszezont. Január elején szinte mindenhol lehetett látni azokat a képeket, ahol a zöldes-barnás hegyoldalakban egy vékony fehér csíkon nagy tömegben próbálnak csúszni az emberek. Aztán megérkezett a hatalmas havazás, majd nyomában a csodás napos idő és ezzel visszatért az élet a síterepekre is. A lehető legjobbkor, az iskolai síszünet kezdete előtt.

Alsó-Ausztriában 21 síterep tudott kinyitni a múlt héten. Több helyen (pl. Hirschenkogel vagy Ötscher) az összes lift üzemelt. A 21 síterepen a pályák 92%-át megnyitották, Lackenhof például a szünetre nyitotta meg először a Nagy-Ötscher pályáját, Hochkaron az egyik fekete pálya kivételével minden üzemelt.

A forgalom nagyobb is lehetett volna, ha a nyitószombaton hóvihar miatt nem állnak a liftek, vagy lavinaveszély miatt nem zárják le Hochkart. A síszünet hetében mindkét helyen 15 ezer felett alakult a síelők száma, amely az idei megnövekedett árak ellenére is a régi idők forgalmát idézte. Az már újdonság, hogy a bérletek kétharmadát az interneten vásárolták meg, amely általában 10-15%-kal olcsóbb, mint a síterep kasszájában.
Gyermekprogramok Ötscheren. Még ratrakot is "vezethettek".
Gyermekprogramok Ötscheren. Még ratrakot is "vezethettek".
Mönichkirchen 13 065 bérletet adott el, amivel 16,1%-kal szárnyalta túl a tavalyi adatokat. Itt is jellemző a netes vásárlás, amely jelentősen csökkentette a sorokat egyrészt a kasszánál, másrészt már a felszerelésbérléseket is a neten foglalták, így ott is kevesebbet kellett várni.

Az egyik lackenhofi kölcsönző szerint nemcsak a pályaléceket kölcsönözték, hanem a kb. 100 pár sífutólécük és 16 pár hótalpuk szinte mindig foglalt volt. Ehhez jön még, hogy a síoktások nagy részét már előre lefoglalták, így az időjáráshoz hasonlóan a síterepek forgalma is álomszerűen alakult.

A síszünet a bevételeket tekintve az egyik legfontosabb időszak a síterepek üzemeltetésében. A másik fontos időszak (karácsony utáni téli szünet) nem jól sikerült, de most már biztatóbban néz ki a szezon. Az üzemeltetők elmondása szerint már csak néhány jó hétvége kellene a következő időszakban és akkor elégedetten zárhatnák az idei szezont. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.