Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Továbbra is napsütésben lehet síelni az Alpokban

2023.02.13. Bata Attila

Az elmúlt héten a legtöbb síterepen tökéletes időjárási körülmények között lehetett síelni. A korábbi hatalmas havazások után napsütéses időszak köszöntött be, amely a mostani hétvégéig is kitart. Érdemes a következő napokat síelésre vagy akár túrázásra is kihasználni a napos Alpokban.
Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl
Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl
Kék ég, napsütés és rengeteg hó. A természet tökéletesen időzített az osztrák családok nagy örömére, akik múlt héten ilyen körülmények között kezdhették meg az iskolai síszünetet. Csak néhány helyen, lokálisan zavarta meg a szép időt egy kis csapadék, jellemzően pár centiméter friss hó formájában.
Mai webkamera: Hochzillertal-Marendalm
Mai webkamera: Hochzillertal-Marendalm
Ezen a héten is folytatódik a síszünet és vele együtt a remek időjárás. A síszünet még következő hétig is kitart, a napos időjárás valószínűleg péntekig. Múlt héthez képest a nappali hőmérsékletek kissé emelkednek, de éjszaka a pályák kifagynak, nappal pedig kevésbé olvadnak. Ritkán tapasztalni a mostanihoz hasonló száraz levegőt a hegyekben, amely az enyhébb időjárás ellenére sem rontja a hó minőségét. Természetesen, a hosszabb ideig napsütötte pályarészek könnyebben megadják magukat az olvadásnak.
Mai webkamera: Mölltal-gleccser Panoramabahn 2795 m
Mai webkamera: Mölltal-gleccser Panoramabahn 2795 m
A naposabb völgyekben 2000 méteres magasságban már 10 fok körül is alakulhat a hőmérséklet a héten. Csodás idő ígérkezik a túrázás bármelyik formájához. A legtöbb helyen a lavinaveszély lecsökkent 2-es fokozatra az erdőhatár felett. Természetesen indulás előtt ezt nem árt ellenőrizni.

Változást a hétvége hozhat. Megérkezik a csapadék, de sajnos a havazás határa kissé magasan, 1500 méter környékén várható. Efelett néhány centiméteres friss adaggal frissülnek a pályák.
Mai webkamera: Bad Kleinkirchheim Wiesernock 1870 m
Mai webkamera: Bad Kleinkirchheim Wiesernock 1870 m
A következő napokban tehát érdemes kihasználni a jó időt. Irány a hegyek! Akár Ausztriában, akár a Tátrában, akár a hazai hegyekben. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.