Ausztria: 140 cm hó esett 12 óra alatt

2023.02.06. Stánicz Balázs

Véget ért a két hullámban támadó nagy havazás Ausztria északi részén, volt ahol 12 óra alatt csaknem 140 cm hó esett, a legtöbb hó Salzburg, Felső-Ausztria és Stájerország tartományokban hullott.
A nagy havazás első napja Hochkönigben - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
h i r d e t é s
Csütörtökön és péntekről szombatra virradóra is hóvihar-szerű viszonyok uralkodtak az érintett régiókban, 1000-1200 m felett jelentős hó jött össze, így biztosítva a szezon további részét.
Téli csodavilág vasárnap Hauser Kaiblingon (Schladming) - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
A legtöbb hó Salzburg tartományban Hochkönigben a Kitzbüheli-Alpok keleti felében (Zell am See, Saalbach), a Magas-Tauern központi, magasabb vonulataiban (Kaprun, Weißsee, Gastein), Felső-Ausztriában a Dachstein környékén, továbbá Stájerország északi részén (többek közt Hochschwab térsége) hullott.
Ratrak dolgozik a nagy hóban Aflenzben - Fotó: Jonatha Karelly
Az említett régióban a kétnapos havazás 100-200 cm friss havat hozott. A hirtelen jött hóesés átmeneti fennakadásokat okozott a közlekedésben, illetve több síterepet teljesesen térde kényszerített, csütörtökön Kitzbühelben egyáltalán nem mentek a liftek, szombaton a schladmingi négy hegy közül délelőtt csak Hauser Kaibling üzemelt.
Rohrmoos (Stájerország) - Fotó: Monika Schestak
Lavinaveszély miatt jelenleg több kisebb, magasabban fekvő hegyi út is zárva tart Stájerországban, így az L725-ös Weißenbach és Ramsau közt, továbbá az L117-es Steinhaus am Semmering és Rettenegg közt. Naprakész információkat az osztrák autóklub (ÖAMTC) honlapján szerezhetünk.
Hómennyiségek Filzmoosban 1000 méteren - Fotó: wetteronline.at
Ami a magasban hó volt az 1000 méter alatt jórészt esőben jött le, így itt a hógyarapodás minimális volt, esetleg a meglévő hóvastagság is csökkent. A jelenlegi előrejelzések szerint a héten maradhat a jobbára napos álomidő az osztrák hegyekben, távlati előrejelzések két hét napsütést sem tartanak elképzelhetetlennek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bachseitenhof Panzió
Az 1.200 m magasan az erdő szélén fekvő panzió 12 szobával rendelkezik, amelyekből gyönyörű panoráma tárul a vendégek elé. A legközelebbi sípályától, megfelelő hóviszonyok esetén a szálláshoz lehet síelni. A síelés után finn- és infraszauna, ezen kívül internet, ingyenes parkolás várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Alpenrock Schladming
2014-ben átadott újszerű, 2-8 fős apartmanok a Schladming 4 hegy síterület szívében, mindössze 200 méterre a Rohrmoos II ülőlifttől! Közös wellness részleg, ingyenes wifi!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.