Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkaron még április 10-ig lehet síelni

2023.03.08. Bata Attila

Még egy hónap és a közeli osztrák tartományban, Alsó-Ausztriában is véget ér a síszezon. Szokás szerint ezúttal is a legjobb klímával megáldott síterep Hochkar fejezi be utoljára a szezont. A tervek szerint egészen húsvéthétfőig járnak a síliftek.
Tervezett zárás: áprlis 10., húsvéthétfő
Tervezett zárás: áprlis 10., húsvéthétfő
Alsó-Ausztria síterepeit a tartomány külön erre a feladatra létrehozott gazdasági társasága üzemelteti. A vállalat szóvivője elmondta, hogy az előző hétvégén sokan kihasználták a napos időjárást és megtöltötték a pályákat. Hochkaron 3000-en, míg Ötscheren kb. 2000-en élvezték a tavaszias szezont a szombati napon.

A tervek szerint ezen a hétvégén lehet utoljára síelni a Wexl Aréna (St. Corona) és Jauerling pályáin. A március 19-i hétvégén zár Ötscher-Lackenhof, Annaberg és Mönichkirchen. Semmering-Hirschenkogel pedig április 2-ig tart nyitva.

A szóvivő szerint a most remek hóviszonyokat kínáló Hochkaron egészen április 10-ig lehet síelni. Jelenleg egy pálya és egy lift kivételével minden üzemel.
Kép a februári iskolai síszünet idejéből. A síszünet alatt tele volt a síterep.
Kép a februári iskolai síszünet idejéből. A síszünet alatt tele volt a síterep.
Az idei szezon nagyon rosszul és késve kezdődött, a hóhiány miatt nem tudtak időben megnyitni a tartomány síterepei. A látogatottsági adatok felülmúlják az előző két járványalatti szezon számait, azonban valamennyivel elmaradnak a legutóbbi covid előtti szezontól. Az üzemeltetők sajnálják a gyenge kezdést, ahogy mondják még most is minden síelő számít, hogy jobban nézzen ki a szezon.

A régió sikeresen „terelte” a síelőket az internetes bérletvásárlások irányába. Ebben a szezonban a bérletek 60%-át online vásárolták. Ez a szám osztrák viszonylatban is magasnak számít.

A szezonnak tehát még nincs vége. Ahogy tavasszal lenni szokott, a síeléshez extra programokkal próbálnak kedvet csinálni, ezekből lehet válogatni a síterepek honlapjain.

A tavaszi időjárás pedig szeszélyes, főleg Hocharon. Talán sokan emlékeznek rá, hogy négy évvel ezelőtt május közepén annyi hó esett, hogy a síterep kinyitott egy ingyenes hétvégére.
Melyik síterep mikor tervezi a szezonzárást? Részletes táblázathoz kattints ide!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.