Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kreischberg, Schladming: áprilisig kitart a síszezon

2023.03.21. Bata Attila

Stájerországban már lecsökkent a nyitvatartó sípályák száma, de szokás szerint márciusban még nincs vége a szezonnak. Néhány, magyar fülnek ismerősen hangzó síterepen pl. Kreischberg, Lachtal, Planai vagy Stuhleck még áprilisban is lehet síelni.
Tauplitz
Tauplitz
Az előző hétvége számos osztrák síterepen a szezon végét jelentette. Mostantól ugyan jelentősen csökkent a még üzemelő osztrák sípályák száma, azonban, ha csak a magyar síelők részére is könnyen elérhető stájer terepeket nézzük, még itt is találunk lehetőségeket a következő hetekben.
Hauser Kaibling, Schladming
Hauser Kaibling, Schladming
Sokan ilyenkor már csak a magasabban fekvő pályákban bíznak, azonban a hideg még alkalmanként visszatérhet az „alacsonyabb” részekre is. A tavaszi síelésnek is van célcsoportja: olcsóbb árak, nagyobb kedvezmények vagy a napos időjárás kárpótol a könnyebben puhuló pályákért.
Kreischberg: szezonzárás április 10-én
Kreischberg: szezonzárás április 10-én
Stájerországban a magyarok elsőszámú kedvence, Kreischberg az idén jó szezont zár. Az üzemeltetők szerint már hozták a járvány előtti számokat, pedig már az akkori szezon is a rekordhoz közelített. Kreischberg és szomszédja, Lachtal húsvétig, azaz április 10-ig még üzemel.

Ennél tovább lehet síelni Schladmingban. Mind a négy hegyen (Planai, Hochwurzen, Reiteralm és Hauser Kaibling) április 16-án ér véget a szezon, Fageralmon egy héttel korábban.
Planai, Schladming
Planai, Schladming
Turracher Höhe „hivatalosan” április 15-ig üzemelteti a lifteket, azonban utána a Kornock felvonót és a pályáit addig lehet használni, amíg a hó kitart.

Április 10-e jelenti az utolsó napot Tauplitzon és Loseren. Valószínűleg már tömeg nélkül lehet síelni Stuhlecken (Semmering) egészen az április 2-i zárásig.
Turracher Höhe
Turracher Höhe
A mostani hétvégével (március 26.) zárul a szezon Brunnalm-Hohe Veitsch és Präbichl sípályáin, de Hochkaron is április 10-ig lehet síelni.

Megjegyzés

A síterepek képei a múlt heti havazás után, március 16-án készültek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel-Gasthof Lercher csillagcsillagcsillagcsillag
Osztrák család által vezetett, nagy múltú szálláshely Murau központjában, Kreischbergtől 7 km-re, 4 csillagos igényes szállodai, valamint 3 csillagos kedvezőbb árú szobákkal. Wellness: szauna, gőzszauna, relaxációs terem, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
FerienPark Kreischberg
Családbarát üdülőfalu 2-8 fős faházakkal, valamint apartmanokkal a kreischbergi kabinos lift völgyállomásától 4-500 méterre. Központi wellness részleg medencével, szaunákkal és pihenőteremmel. Félpanzió külön rendelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartmenthaus Esther
A családias apartmanház Ramingstein 1.000 fős kis településén nyugodt környezetben 4 db különálló apartmannal várja vendégeit. Saját konyha, sítároló, infraszauna, WiFi, parkoló szintén megtalálható a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.