Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Havazás érkezik március 15-re az osztrák hegyekbe

2023.03.12. Bata Attila

Hiába írunk tavaszt, a tél még nem ért véget az Alpokban. A hétvégén is komoly mennyiség hullott a nyugati részeken, valamivel kevesebb a keleti (osztrák) hegyekben. Szerda reggelre (március 15.) úgy néz ki, hogy az alacsonyabban fekvő osztrák síterepek is újra havat kapnak.
Bad Gastein vasárnap, havazás után
Bad Gastein vasárnap, havazás után
Az utóbbi napokban kb. méternyi hullott az olasz-francia-svájci határmenti hegyek magasabb régióiban. A havazásból Ausztriába is jutott, több síterep is boldogan beszámolt a friss hóról. Ausztriában is a magasabban fekvő pályák és a gleccserek kapták a legtöbb havat a napokban, Salzburgban kb. 25-30 cm, Tirolban kb. 40-50 centiméterrel vastagodott a hóréteg kb. 2300 méter felett.
Pitztal, havazás után
Hétfőn kissé melegszik a hőmérséklet, és ahogy lassan megszoktuk, havazás előtt főnszél csap le a hegyekben. A változásra kedd délutántól kell számítani, akkor havazás kezdődik Ausztriában, az északi oldalon 1000-1400 méter között alakul a hóesés határa. Az osztrák meteorológusok az alábbi friss hómennyiségekkel számolnak kedd estéról szerda reggelre.
Előrejezés a várható hómennyiségról kedd estéről szerda reggelre
Előrejezés a várható hómennyiségról kedd estéről szerda reggelre
Március 15. idén szerdára esik. Többen kihasználják az ünnepnapot egy utolsó síelésre összekötve egy hosszú hétvégével. Most azok tűnnek szerencsésebbeknek, akik szerdától vasárnapig választották az osztrák pályákat.

Szerdán még marad a borult idő, egy kevés hó is hullhat, de csütörtöktől a reggeli fagyok után délutánra már tavaszias napsütésben lehet síelni. Ez valószínűleg így marad a hét hátralévő részében is, de ilyen távlatban az előrejelzések pontossága nem az igazi.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.