Ausztria
Tauplitz
Hozzáadás a kedvencekhez
SÍTEREP ADATOK
Magasság 896 - 1965 m
Szintkülönbség 1069 m
Sípályák hossza 43,5 km
Liftek száma 17
18,5 km
19 km
6 km
Húzólift
12
Ülőlift
4
Kiskabinos lift
1
Budapest: 467 km, 4 óra 50 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 48 €Gyerek napijegy: 24.50 €
Értékelés:
3.6 (590)
Értékelők listája ›
INFORMÁCIÓK
BEMUTATÁS
Tauplitz Stájerország egyik leghóbiztosabb terepe. Évről évre hóvastagság rekordok dőlnek meg itt, a szezon során nem ritka, amikor a hóréteg meghaladja a 4 métert. Adottságainak köszönhetően Tauplitz és környéke a freeriderek és mélyhósízők paradicsoma, hóbiztosságának köszönhetően gyorsan fejlődik a pályák infrastruktúrája. Találunk itt minden tudásszinthez megfelelő lejtőt, síiskolát és kezelt magaslati sífutópályákat is. Snowboardosok számára kevésbé ajánljuk, mivel a Tauplitzalmon egy viszonylag sík plató található, az ide befutó pályák közötti átcsúszás bot nélkül nem egyszerű.

A 2010-ben átadott Mittelstein nyolcszemélyes kiskabinos lift 2,5 km hosszan vezet fel, közel 2000 méteres magasságba. Bad Mitterndorf felől a Tauplitzalm Alpenstrassén haladva érhető el síbusszal, vagy gépjárművel az új lift völgyállomása, valamint az itt kialakított új, 350 férőhelyes parkoló. A lift alatt új pályákat alakítottak ki (kék, piros és egy rövid fekete szakasz is), Bad Mitterndorfig pedig kedvező hóviszonyok esetén vissza lehet csúszni a völgypályán.

Ausztria top10 sífutócentruma közé nőtt fel Tauplitz és környéke: összesen már 180 km sífutópályával büszkélkedik a régió. Bad Mitterdorfban lovasszán túrára is be lehet fizetni. Aki síléc nélkül érkezik, az is megtalálja itt a számítását, az Aussee és a környékbeli tavak-hegyek télen-nyáron egyaránt számtalan sportolási és kirándulási lehetőséget biztosítanak.
Olvasd tovább
IDŐJÁRÁS ELŐREJELZÉS
Ma
4°C
12°C
Holnap
4°C
12°C
Holnapután
4°C
14°C
7 napos előrejelzés
HÓJELENTÉS
A síterep nem szolgáltat hóadatokat.
SZÁLLÁSOK
Összesen 7 db szállás
Apartman (4) 
Panzió (2) 
Hotel*** (2) 
Hotel**** (1) 
FOTÓK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.