Hóhiány miatt alternatív programok a közeli osztrák síterepeken

2023.01.04. Bata Attila

A szokásosnál enyhébb időjárásban is próbálnak a síterepek üzemelni, de ez már nem egyszerű az alacsonyabban fekvő pályákon. Az alsó-ausztriai síterepek közül néhányan a hétvégére megnyitják a hó nélküli pályáikat a túrázók és a kerékpárosok részére.
Kép: Wexl Arena St. Corona am Wechsel
A képek a Wexl Arénáról készültek, ahol már a tavalyi év utolsó napján beüzemelték a nyári bobpályát és a kalandparkot. Hóhiány van, nem lehet annyi pályát üzemeltetni, mint korábban, de a vendégek száma nem csökkent az ünnepi időszakban. A megérkezett vendégeknek a síterepek alternatív szabadidős programokat kínálnak.
Kép: Wexl Arena St. Corona am Wechsel
Csak a hétvégén (péntektől vasárnapig) Lackenhof síterepén a Großer Ötscher kétszemélyes ülőlift csak túrázókat szállít, síelőket nem. Hétvégére Hochkaron a négyülésre a síelők mellett a túrázókat is felengedik. Annabergben még nem tudják, hogy meddig tart ki a sípálya. Ha a hétvégéig bírják, akkor a síelőket, ha nem, akkor a túrázókat szállítja a négyszemélyes lift. Itt az átcsúszót (zipline) is beindítják.

Mariazell, Gemeindealpe, Mönichkirchen és Semmering is hasonlóan döntött, várják a túrázókat és a kerékpárosokat.

Sokan a termálfürdőket keresik fel a síelés helyett. A nagy érdeklődés miatt itt korlátozni kellett a kiadható belépők számát.

Az enyhe időjárás csak lassan közelít a téli hőmérsékletekhez. A szokatlan meleg már elmúlt, de még nincs elég hideg a hóágyúzáshoz a legtöbb síterepen. Jövő hétre már felcsillant a kedvező változás apró reménye, de erről a hétvégén írunk majd, ha már nagyobb biztonsággal lehet jósolni. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Adventure Home
Egyben bérelhető, 14 fős ház csodálatos helyen Palfauban. Barátságos atmoszféra, közös helyiség, konyha az önellátáshoz. A Hochkar feljáró 8 km-re található, mely síbusszal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. (ingyenes síbusz!) Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.