Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jahorina: januárban indulhat be az igazi síszezon

2022.12.23. 2022.12.31. Bata Attila | frissítve: 2022.12.31.

Rájár a rúd az egykori Jugoszlávia síterepeire. Korábban fantasztikus szezonokat elkönyvelő szerb, boszniai és montenegrói pályákra még nem érkezett meg az igazi tél.
Jahorina az előző szezonban, ilyen ha igazi tél van
Jahorina az előző szezonban, ilyen ha igazi tél van
Jahorina, legjobb boszniai síterep, december elejére tervezte a szezonnyitót, amelyet meg is tartottak, jobbára koncertekkel, mint síeléssel. A síterep az idén vásárolt egy Snowfactory márkájú hókészítő gépet, amely pozitív hőmérsékletben is képes havat gyártani. Hó ugyan készülhet az enyhe időben is, azonban ennek a gépnek a kapacitása egy hosszabb pálya behavazására is kérdéses, hatékonyságban nem veszik fel a versenyt a hóágyúkkal.

Az idei december szokatlanul enyhe, 20 éve nem mértek ilyen magas hőmérsékleteket itt decemberben. Hiába tele a víztározó, a hóágyúkat nem tudják teljesen használni, annyi havon lehet síelni, amennyit az említett hókészítőgépből sikerült kivarázsolni.

A síterep mai közleménye szerint, hacsak valami drasztikus (és kedvező) változás nem áll be az időjárásban, a következő két hétben nem tudják előkészíteni a pályákat. Azt valószínűsítik, hogy január 5. előtt nem tudják megnyitni a pályákat. A síterep megköszönte a síelők megértését és remélik, hogy hamarosan kedvező fordulat áll be az időjárásban.

Frissítés (2022.12.31.)

Az időjárás nem javul. Az üzemeltetők szerint január 5. nem tartható. Az új céldátum: január 10.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.