Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az idei lesz Jahorina történetének legjobb szezonja

2022.02.28. Bata Attila

A boszniai síterepen idén is pörög az élet. Az elmúlt évek fejlesztései után és a lazább járványügyi intézkedések hatására az idén minden eddiginél nagyobb forgalmat könyvelhetnek el. Már most megdőltek a tavalyi szezon látogatottsági számai.
A járvány alatti szezonban különösen felkapottá vált Jahorina. Tavaly is látogatottsági rekordot döntöttek, idén azonban már most felülmúlták a tavalyi számokat.

Szezon előtt beszámoltunk azokról a hatalmas fejlesztésekről, amely miatt egész nyáron szinte az egész hegyoldalt le kellett zárni. A hatalmas befektetések azonnal kamatoztak, hiszen már február közepén elérték a tavalyi számokat.

A tavalyi szezonban 260 ezer bérletet adtak el, ezzel szemben már idén februárban átlépték a 300 ezres számot. A helyiek szeretik a kezdetekhez, vagyis az általuk viszonyítási alapnak kiválasztott 2016/2017-es szezonhoz hasonlítani a számokat. Akkor 32 ezer bérletet adtak el, idén ennek biztosan a tízszeresét.

A fejlődésnek "ára" van. Az említett kezdeti szezonhoz képest az ingatlanok árai a hétszeresre emelkedtek. A síbérletek és a szolgáltatások árai is folyamatosan emelkednek.

A síterep közvetlen környéke már megtelt. A fejlesztés következő iránya Pale környéke, ahonnan már évek óta tervezik a kabinos összeköttetést a sítereppel.
KOMMENTEK
csikos laszlo | 2022.02.28. 09:57
Voltunk és lenyügözött. Elöször 1986. ban voltam. Aztán 2001.ben Utánna 2005.ben valamint 2011.ben és két hete. MEGÉRTE. Az út Szabadkáról 7,5 h. Útközben sok hangulatos megálóval. A Boszniai piramisok is megérnek egy kis kitérőt.
Laci
Garajc | 2022.02.28. 12:39
Egyébként építik az autópályát, azaz "néhány" éven belül gyakorlatilag végig autópályán lehet majd eljutni Budapestről Jahorináig (Bp.(HU/M6)-Mohács(HU/M6)-Eszék(HR/A5)-Svilaj(HR/A5)-Odžak(BIH/A1)-Doboj(BIH/A1)-Zenica(BIH/A1)-Sarajevo(BIH/A1)). Pontosabban Sarajevoig, Sarajevotól kb. 30km még Jahorina.

Az autópálya jelentős része már készen van, de persze nem kevés szakasza még építés, illetve tervezés alatt van. A magyar szakaszból hiányzik a "Mohács-Horvát határ" szakasz (építés alatt (várható átadás: 2024 eleje)). Horvát oldalon hátra van még a "Horvát határ-Eszék" szakasz (építés alatt (várható átadás: 2024 eleje)). Eszéktől a bosnyák határig már kész az autópálya.

A bosnyák rész kicsit érdekesen épül. Ugyanis a Száván átkelve Bosznia horvát részére érkezünk. Itt nemrég adták át a Száva új autópályahídját, sőt egészen Bosznia szerb entitásáig meg is épült az autópálya. A szerb szakaszon is megkezdődött az építkezés egészen Dobojig. Aztán következik egy tervezés alatt lévő szakasz Dobojtól Poprikušeig (ez a szakasz fog a legkésőbb elkészülni). Poprikuše-Zenica szakaszt most építik (ezen a pályaszakaszon jelenleg 3 darab egyenként kb. 5km-es és egy darab kb. 2,5km-es alagútat fúrnak, azaz itt még el fognak egy ideig bíbelődni). Zenicától viszont már kész van az autópálya Sarajevoig.
Nircee | 2022.03.01. 19:32
Mi most vagyunk kint, és minden várakozásunkat felülmúlta, pedig jártunk Ausztriába és Franciaországba is korábban. Persze Balkán, így mindenhol dohányoznak, és dízelszag borítja el az utak mentét, de az emberek semmivel sem jobban vagy rosszabbak, mint máshol, nincs óriási tömeg a felvonóknál, az infrastruktúra modern, a pályák szuperek. Az itteni emberek kedvesek és segítőkészek. És a legjobb, hogy sehol nincs semmiért hiszti, ha akarsz, euróban fizetsz, ha akarsz, bosnyák márkában. Csak fizess. Nincs covid hiszti, sehol nem hordanak már maszkot. Nem mondom, hogy Ausztria, de Franciaországnál semmivel sem rosszabb. És jóval közelebb van. Picit olcsóbb is, de azért nem sokkal. Biztosan visszajövünk még ide.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.