Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jahorina: idén is rengeteg újdonsággal csábít a síterep

2022.10.03. Bata Attila

A boszniai Jahorina síterepe tavaly Európa egyik legnagyobb síterepfejlesztését hajtotta végre. Ennek (is) köszönhetően története eddigi legjobb szezonját zárta. A síterep az idén sem pihen a babérjain, hanem újabb fejlesztésekkel várja a síelőket.
Jahorina
Jahorina
Hatalmas fejlesztésekkel, járványügyi korlátozások nélkül és sok hóval vitte végig a szezon az 1984-es olimpiai síterepe. Ez a három tényező már garanciát adott arra, hogy a szezon végén a pénztárosok dörzsölhették a tenyerüket.

A tavalyi hatalmas beruházásokról itt számoltam be részletesen. Most még csak nagy vonalakban írok az újdonságokról, hasonló részletességű leírással közvetlenül a szezon előtt jelentkezem.
Egy nap az előző szezonból
Legtöbbször az új liftekről írunk. Idén kettő épül, egy 120 és egy 900 méteres. Mellettük új pályát is átadnak, valamint bővül a kivilágított pályák hossza az eddigi 5 kilométerről 8,5-re.

Új szánkópálya és új park épül ugratókkal. Hóbiztosabbá válik a síterep. Egy 30 ezer köbméteres víztározó segíti a hóágyúzást, és megvásárolták a Snow Factory hókészítő gépét, amely enyhe időjárásban is tud havat gyártani.

Jahorina felértékelődött a külföldiek szemében. Két brit utazási iroda kínálatába is bekerült, így szezonban hetente érkeznek majd a britek a szarajevói reptérre és a síterepre.

Az árak emelkedtek, csúcsidőszakban (dec. 24. és jan. 15., valamint febr. 10. és febr. 26. között) tavaly 60 helyi márkába került a napijegy. Idén már euróban tüntetik fel az árakat, ez így könnyebben összehasonlítható az Alpok síterepeivel. Idén csúcsidőszakban 37 euróba kerül egy felnőtt napijegy, amely október elején 73 márkát (kb. 16 ezer forintot) ért.

Részletek az újdonságokról és további érdekességek közvetlenül a szezonkezdet előtt!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.