Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szilveszterre nyári bobpályát nyitnak egy osztrák síterepen

2022.12.30. Bata Attila

Vérmérséklettől és temperamentumtól függően változik, hogy ki milyen hangulatban tanulmányozza mostanában a hójelentéseket és az időjárási előrejelzéseket. Azok, akik síelni szeretnének, nem bontanak pezsgőt örömükben.
Idén korán indul a nyári bob (Kép: Wexl Arena)
Idén korán indul a nyári bob (Kép: Wexl Arena)
Már a karácsony is melegrekordokat hozott itthon és néhány környező országban. A korai tavaszt ugyan megszakította egy párnapos hideg, de havat csak a magas régiókban hozott, és a következő napok sem néznek ki jól a környékünkön.

Az alsó-ausztriai St. Corona am Wechsel síterepe nemrégen átnevezte magát és mostantól Wexl Arena néven szerepelnek. A síelés mellett egyéb családi szabadtéri programokat is kínáló központ szokatlan lépésre szánta el magát.

Az enyhe időjárás miatt nem lehet tudni, hogy meddig üzemelhetnek a sípályák, és a gyermekeket nem szeretnék szabadtéri programok nélkül hagyni, így a síterep holnaptól, december 31-től, beindítja a nyári bobpályáját és a kalandparkot.
A Riglet Parkban a kicsiket snowboardozni tanítják
A bobpálya egészen január 8-ig üzemel, a sípályák pedig addig, amíg kitartanak a mostani időjárásban. A síterep közleményében megjegyezte, hogy szerintük ezzel kiérdemelték „Ausztria legrugalmasabb síterepének címét”.

A következő napokban enyhülés érkezik Ausztriába is. Az előzetesen jelzett 20 fok feletti hőmérsékleteknél valószínűleg alacsonyabb értékeket mérnek majd. Salzburgban a várakozások szerint megdőlhet holnap a szilveszteri melegrekord, amit 1920-ban mértek 15 fokkal.

Bécsben nem dől meg a napi melegrekord a napokban, de itt is 15-17 fokot jósolnak. Ez szokatlanul enyhe, hiszen az előző évtizedben is többször maradt fagypont alatt a hőmérséklet. Havat újévkor utoljára 2014-ben láthattak a bécsiek, amikor 5 cm hullott. Az idősebbek még nosztalgiázhatnak, amikor 1970-ben 35 centiméteres hóréteggel kezdődött az év.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Ofnerhof - Familie Gruber
Családi Biogazdaság a megújult St.Corona/Unternbergi síiskolától 150 méterre, Mönichkirchen-Marienseetől 9 km-re. Gyermekek részére: játszószoba és játszótér. Ellátás: háztáji termékek reggelire.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.